Videolle – Videotuotannon ja videomarkkinoinnin blogi

close

Asiantuntijakirjoituksia sähköpostiin? Tilaa tästä!

Suositut tekstit

Tärkein videotrendi vuodelle 2019: Viesti arvoista
Tissit - markkinoinnin ehtymätön Graalin malja
10 syytä ottaa video osaksi sisältömarkkinointia
Kuusi vinkkiä YouTuben näyttökertamäärien kasvattamiseen
Totuus 60 sekunnin videoista
Kirjoittanut KP Wilkman
28 elokuuta, 2019

Asiakkaamme toivovat usein sellaisia videoita, joita some-katselijat jakaisivat. Some-suosiota on hankala ennustaa, mutta eniten säväyttävät rohkeat ja yhteiskunnallisiin ongelmiin tarttuvat filmit. Finland Promotion Boardin Hän-kampanja herättää tunteita ympäri maapallon - ja siksi sitä myös jaetaan. Meillä oli kunnia päästä mukaan tekemään tärkeää ja vaikuttavaa kampanjaa tukevaa videota.

 

Suomen maakuvaviestinnän koordinaatiosta vastaavan Finland Promotion Boardin Hän-kampanja nostaa esille suomen kielen pronominin “hän” yhdenvertaisuuden symbolina. Kampanja on Milttonin suunnittelema ja sen tavoitteena on esitellä suomalaisen yhdenvertaisuuden tarina, sekä nostaa esille ja kiittää maailmalla toimivia tahoja ansiokkaasta yhdenvertaisuustyöstä. Suomalaisen yhteiskunnan ydinvahvuuden, yhdenvertaisuuden, kuvaamisella on myös tärkeä roolinsa kansainvälisten osaajien kiinnostuksen herättämisessä. Kampanja tukee myös sitä työtä, jonka myötä Suomeen halutaan houkutella osaavaa työvoimaa.

“Suomi on erittäin houkutteleva maa osaavalle ja ennen kaikkea perheelliselle työvoimalle, ja mielestäni video alleviivaa sen hyvin”, toteaa Maarit Klein Business Finlandilta. 


Miltton Creativen luova johtaja Mikko Hakkarainen on puolestaan tyytyväinen kampanjan käynnistymiseen: “Business Finlandin Life of Hän -filmi tukee hienosti Finland Promotion Boardin kansainvälistä Hän-kampanjaa. Valtavasti positiivista palautetta ympäri maailmaa kerännyt filmi oli omiaan lanseeraamaan pitkäikäinen konsepti Suomen maakuvatyössä. Modernisti pää ja video pystyssä Suomen asialla!”

 

This is Hän

 

 

Maailmalla pystyformaattiin natiivina tehtyjä mainoksia on jo nähty, mutta varsinaiset menestystarinat loistavat poissaolollaan. Suomessa mainostajat tulevat varovaisesti perässä. Onneksi ajatus siitä, että pystykuvaaminen olisi ”amatöörimäistä” ja sopisi vain kännykkäkuvaamiseen on väistymässä. Pystyformaatista on tullut täysin relevantti tapa kuvata myös mainossisältöjä. Nykyään valtaosa sosiaalisen median selailusta tapahtuu mobiilissa, joten pystyvideoiden käytöstä ja katselusta on tullut suurelle osalle katsojista täysin luontevaa. Esimerkiksi Niken Instagram-kanavan kaikki sisältö on nykyään pystyformaatissa.

 

Hän-videon ohjanneen Finn Anderssonin mukaan pystyformaatti tarjoaa kiehtovia mahdollisuuksia: ”Yleensä pystyversioita on tehty rajaamalla perinteisesti vaakaan kuvatuista filmeistä. Mutta nyt kun lähdettiin tekemään pelkkää pystynatiivia, niin lähestyminen aiheeseen tuntui vain uudelta ja kiinnostavalta tavalta tehdä, ja sikäli myöskin helpottavalta, ettei erillisiä vaaka- tai pystyversioita tarvinnut ajatella. Varsinaiseen elokuvausprosessiinhan pystykuvaaminen ei vaikuta mitenkään, koska kamera vain laitetaan 90° kulmaan ja muuten toiminta on täysin sama kuin normaalistikin kuvauksissa".

 

Pystykuvauksen yleistyminen ei kuitenkaan tarkoita perinteisen vaakaformaatin kuolemaa, mutta uusien kanavien, laitteiden ja käyttäjäsukupolvien edessä myös suunnittelijoiden ja tuotantoyhtiöiden pitää joustaa ja olla ajassa mukana. Ohjaaja Andersson jatkaa: ”Vaakakuva toki tuntuu itselleni luonnollisimmalta elokuvausmuodolta, mutta koska en halua rajoittaa vapauttani elokuvantekijänä, niin pitää mielestäni myös rikkoa sääntöjä ja kokeilla uutta. Draama, tunnelma ja elokuvallisuus syntyvät täysin muilla keinoilla kuin kuvasuhteen eri määritelmillä".

 

 

Haluatko lukea lisää tarinoita videokampanjoiden takaa? Katso muita töitämme ja inspiroidu luovista videomarkkinoinnin caseista:

KATSO VIIMEAIKAISIA TÖITÄMME TÄSTÄ

 

 

 

Saatat pitää myös näistä:

kantaaottavuus

Tissit - markkinoinnin ehtymätön Graalin malja

Tissit. Siinä aihe, jonka kanssa moraalimme joutuu koetukselle. Niitä olisi niin kiva katsella mainonnassa (photoshopatt...

kantaaottavuus yritysvastuu yrityskulttuuri

Tasa-arvon puolustaminen on yhteiskunnan vahvimpien velvollisuus, ei rohkea valinta

Pridessa on kyse yhteiskunnan syrjivien rakenteiden murtamisesta ja sellaisen yhteiskunnan rakentamisesta, joka olisi ka...

mainonta videot kantaaottavuus

Älä ota kantaa, vaan ole kantaaottava

Viime vuosina yhteiskunnallinen kantaaottavuus on noussut markkinoinnissa ja mainonnassa keskeiseksi teemaksi. Kantaaott...