Videolle – Videotuotannon ja videomarkkinoinnin blogi

close

Asiantuntijakirjoituksia sähköpostiin? Tilaa tästä!

Suositut tekstit

Tarinan peruselementit x 8 – mistä syntyy hyvä tarina?
Millaiset videot toimivat Facebookissa vs. Instagramissa?
Kuusi vinkkiä YouTuben näyttökertamäärien kasvattamiseen
Miten tehdään hyvä videon käsikirjoitus?
Menestyvän YouTube-kanavan perusteet
Kirjoittanut Aki Ronkainen
10 toukokuuta, 2021

Video on netin suosituin sisältömuoto. Se kiinnittää huomiomme ja koskettaa meitä emotionaalisesti paremmin kuin tekstit tai kuvat. Sama koskee videomainontaa, eikä ketään varmasti yllätä tieto siitä, että video oli viimeisimmän IAB ADEX -raportin mukaan nopeimmin kasvava digitaalinen mainosmuoto. Se mikä tosin saattaa yllättää on, että saman raportin mukaan kasvun jäniksenä toimi vähemmälle huomiolle jätetty outstream -formaatti. Aika siis lopettaa hyssyttely ja katsoa, mitä formaatista ja sen käyttämisestä tulisi tietää. Tässä blogissa sen meille kertoo Smartclip Suomen myyntijohtaja Aki Ronkainen. 

 

Mitä outstream -videomainokset ovat? 

 

Outstream -videomainoksilla tarkoitetaan yleisesti videomainosformaatteja, jotka on sijoitettu muihin kuin videosisältöjen yhteyteen. Outstream -videomainoksen voit bongata esim. keskeltä sähköautoista kertovaa verkkoartikkelia automaattisesti käynnistyvän automainoksen muodossa; tai Facebookista tauottamassa sukulaistesi ehtymätöntä kesälomapäivitysten virtaa. Toisin kuin perinteisempi instream -videomainonta, outstream ei pakota katsojaa katsomaan itseään loppuun, vaan jatkaa pyörimistä ainoastaan, jos katsoja päättää pysähtyä sitä katsomaan. 

 

OutStream-In-Text-Landscape-Nordic-Toyota-jan-gray (1)

 

Kenelle outstream -videomainonta sopii?

 

Yksi outstream -videomainonnan suurimmista lupauksista on mahdollisten kohderyhmien laajempi tavoittaminen. Instream -videomainoksia voi nimensä mukaisesti pyörittää vain videosisältöjen yhteydessä, mutta outstream voidaan liittää lähes mihin tahansa mediaan ja sitä kautta tavoittaa lähes kenet tahansa. Tämän ominaisuuden edut korostuvat etenkin, jos kampanjassasi on vahvasti kontekstisidonnainen viesti. 

 

Miksi kannattaa kokeilla outstream -videomainontaa?

 

Myös INIZIOn kanssa tekemämme tutkimukset osoittavat, että outstream -videomainokset ovat lähes yhtä tehokkaita kuin instream -videot, mitattuna kuluttajien ostosuppilon eri vaiheiden brändi- ja KPI-luvuilla. Mikäli asiaa tarkasteltaisiin vielä suhteessa käytettyihin mainoseuroihin, voitaisiin outstreamia pitää vieläkin tehokkaampana. Puhtaassa mielikuvamainonnassa instream on siis edelleen paras vaihtoehto, mutta jos haluat myös aktivoida käyttäjiä suoraan, lisätä kampanjoidesi tavoittavuutta ja yhdistää brändisi sopivaan sisältöön, suosittelemme outstream -videomainonnan kokeilemista.

 

Toimivan outstream -videomainonnan check-list

 

  1. Älä käytä samoja mainosaineistoja kuin instream -videomainonnassa
  2. Katselupäätös tehdään muutaman sekunnin perusteella, joten pidä viesti tiiviinä, tuo brändi esille heti ja panosta alkuun.
  3. Outstream -videomainokset eivät toista automaattisesti ääntä – tekstitä ja / tai suunnittele videot toimimaan mykkänä.
  4. Optimoi mainokset mobiiliin käyttämällä kuvakokoja 1:1 tai 9:16.
  5. Jos mahdollista suunnittele mainokset luontevaksi osaksi kontekstia, jossa ne näytetään.

 

Oletko harkinnut outstream- videomainosten käyttöä? Opi aiheesta lisää 

webinaaritallenteestamme.

 

Katso Outstream-mainonnan  webinaaritallenne

 

 

Saatat pitää myös näistä:

Mainonta Videomainonta Videotyypit ostoprosessi Videomarkkinointi

Videotyypit osana ostoprosessia

Vaikka termi “ostoprosessi" on tullut minulle tutuksi vasta aloitettuani työt mainonnan parissa, ymmärsin sen perusperia...

Sisällöntuotanto Videosuunnittelu Videomainonta TikTok

Aalto, jolla haluaa ratsastaa – 3 syytä miksi TikTok:in tulisi kiinnostaa markkinoijia!

Nyt sitä saa! Videolle on validoitu TikTokin mainosohjelmaan, eli kauttamme saa nyt ostettua TikTok-mainontaa (sekä tott...

Sisällöntuotanto Videosuunnittelu Videomainonta

Liikkuvan kuvan voima – miksi videomuotoinen tarina vaikuttaa meihin niin voimakkaasti?

Videolle-nimisen videotoimiston videokäsikirjoittajana saatan olla hieman jäävi sanoessani, että video on ylivoimainen v...