Videolle – Videotuotannon ja videomarkkinoinnin blogi

close

Kategoriat

Asiantuntijakirjoituksia sähköpostiin? Tilaa tästä!

Suositut tekstit

Videolle ja Hopkins - Suomen tuloksellisinta YouTube-mainontaa
Tarinan peruselementit x 8 – mistä syntyy hyvä tarina?
Tissit - markkinoinnin ehtymätön Graalin malja
Live stream - miksi ja miten?
Millaiset videot toimivat Facebookissa vs. Instagramissa?
Kirjoittanut Tapio Haaja
08 lokakuuta, 2019

Maailma muuttuu, ja niin muuttuvat mediakulutus, videosisällöt ja videoiden jakelukanavatkin. Siksi videoita pitää suunnitella tavoitteellisesti ja kohderyhmät mielessä pitäen. Tämän video brief -muistilistan tarkoitus on auttaa sinua suunnittelemaan säväyttävää videosisältöä ja onnistumaan videomarkkinoinnissa.

 

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty - tai ainakin hyvin suunniteltu. Joka tapauksessa fakta on se, että videoita ei kannata tehdä ainoastaan videoiden tekemisen vuoksi. Videosisältöä on suunniteltava kuten mitä tahansa muutakin sisältöä, eli tavoite- ja kohderyhmälähtöisesti. Kun videon tekemiseen panostetaan, on tärkeää, että se tavoittaa oikeat kohderyhmät oikeissa kanavissa ja inspiroi haluttuun toimintaan. Kaikki lähtee videon pääasiallisesta tavoitteesta: mitä haluat saada videosisällöllä aikaan ja mikä tarkoitus videolla on?  

Katso esimerkkejä eri videotyypeistä eri tarkoituksiin täältä.

Video brief auttaa videoiden suunnittelussa ja videomarkkinoinnissa

 

Huolimatta siitä, tuotetaanko video yrityksessäsi sisäisesti vai ulkoisen toimiston kanssa, on videon tavoitteiden ja kohderyhmien lisäksi jo suunnitteluvaiheessa otettava huomioon videon jakelukanavat. Videon pääasiallinen tavoite vaikuttaa videon jakelukanavaan, sillä esimerkiksi bränditunnettuutta tavoitteleva video kannattaa todennäköisesti jakaa suurelle yleisölle vaikkapa TV-mainoksena, kun taas yrityksen verkkosivuille ohjaavat videosisällöt on järkevää jakaa kohderyhmän käyttämissä sosiaalisissa medioissa. Näin ollen myös jakelukanavat vaikuttavat videon suunnitteluun oleellisesti. 

 

Lataa tästä täytettävä video brief -muistilista, jota voit käyttää tavoitteellisen videosisällön suunnittelussa ja apuna videomarkkinoinnissa!

LATAA VIDEO BRIEF -MUISTILISTA

 

 

Haluatko lukea kirjoituksiamme videomarkkinoinnista ja saada lisää vinkkejä videoiden suunnitteluun? Liity sähköpostilistallemme!

Tilaa uutiskirje!

Saatat pitää myös näistä:

sisältöstrategia videostrategia Webinaari

Katso webinaaritallenne: B2B-yritys, voita videostrategialla!

Miksi B2B-yritys tarvitsee videostrategian? Miten videoita voidaan hyödyntää entistä tehokkaammin ja tuloksellisemmin? M...

sisältömarkkinointi sisältöstrategia videostrategia Videosuunnittelu

Videomarkkinoinnin yleisimmät sisältömokat - ja kuinka välttää ne

Videosisällön suunnitteluun ja tuotantoon käytetään usein paljon aikaa ja rahaa. Silti videot eivät välttämättä herätä k...

sisällöntuotanto sisältöstrategia tuloksellisuus videostrategia

Videostrategialla varmistat vaikuttavan videomarkkinoinnin

Videoista saadaan paras hyöty silloin, kun videosisältöä suunnitellaan ja tuotetaan kuten mitä tahansa muutakin sisältöä...