Videolle – Videotuotannon ja videomarkkinoinnin blogi

close

Kategoriat

Asiantuntijakirjoituksia sähköpostiin? Tilaa tästä!

Suositut tekstit

Tarinan peruselementit x 8 – mistä syntyy hyvä tarina?
Miten tehdään hyvä videon käsikirjoitus?
Millaiset videot toimivat Facebookissa vs. Instagramissa?
Videouutiset
Kuusi vinkkiä YouTuben näyttökertamäärien kasvattamiseen
Kirjoittanut Tapio Haaja
02 kesäkuuta, 2020

Maailma muuttuu, ja niin muuttuvat mediakulutus, videosisällöt ja videoiden jakelukanavatkin. Siksi videoita pitää suunnitella tavoitteellisesti ja kohderyhmät mielessä pitäen. Tämän video brief -muistilistan tarkoitus on auttaa sinua suunnittelemaan tavoitteellista videosisältöä ja onnistumaan videomarkkinoinnissa.

 

Mitä videon suunnittelussa pitää ottaa huomioon?

 

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty - tai ainakin hyvin suunniteltu. Joka tapauksessa fakta on se, että videoita ei kannata tehdä ainoastaan videoiden tekemisen vuoksi. Videosisältöä on suunniteltava kuten mitä tahansa muutakin sisältöä, eli tavoite- ja kohderyhmälähtöisesti. Kun videon tekemiseen panostetaan, on tärkeää, että se tavoittaa oikeat kohderyhmät oikeissa kanavissa ja inspiroi haluttuun toimintaan. Kaikki lähtee videon pääasiallisesta tavoitteesta: mitä haluat saada videosisällöllä aikaan ja mikä tarkoitus videolla on?  

 

Katso esimerkkejä eri videotyypeistä eri tarkoituksiin täältä.

 

Huolimatta siitä, tuotetaanko video yrityksessäsi sisäisesti vai ulkoisen toimiston kanssa, on videon tavoitteiden ja kohderyhmien lisäksi jo suunnitteluvaiheessa otettava huomioon videon jakelukanavat. Videon pääasiallinen tavoite vaikuttaa paitsi videon sisältöön, myös jakelukanavan valintaa. Esimerkiksi bränditunnettuutta tavoitteleva video kannattaa todennäköisesti jakaa suurelle yleisölle vaikkapa TV-mainoksena, kun taas yrityksen verkkosivuille ohjaavat videosisällöt on järkevää jakaa kohderyhmän käyttämissä sosiaalisissa medioissa. Näin ollen myös jakelukanavat vaikuttavat videon suunnitteluun oleellisesti. 

 

Lataa video brief -muistilista

 

Lataa tästä täytettävä video brief -muistilista, jota voit käyttää tavoitteellisen videosisällön suunnittelussa ja apuna videomarkkinoinnissa!

 

LATAA VIDEO BRIEF -MUISTILISTA TÄSTÄ

 

 

Haluatko lukea kirjoituksiamme digitaalisesta videomarkkinoinnista ja saada lisää vinkkejä videoiden suunnitteluun? Liity sähköpostilistallemme!

Haluan oppia lisää!

Saatat pitää myös näistä:

Sisältömarkkinointi Videostrategia

Videot sisältömarkkinoinnissa 2021 – tee se näin (ja katso webinaaritallenne)

Sisältömarkkinointi tuottaa tulosta, kun sitä johdetaan liiketoiminnan tavoitteista käsin, ja kun sillä onnistutaan kaap...

Videostrategia Videomainonta

Videomarkkinointi – huomioi nämä 7 asiaa videomarkkinoinnin suunnittelussa

Videomarkkinointi on yksi parhaista tavoista erottua kilpailijoista ja jäädä kohderyhmien mieleen – jos se tehdään oikei...

Markkinointistrategia Videostrategia Videosuunnittelu

Näin asetat tavoitteet videolle – katso esimerkit

Videomarkkinoinnin hyödyt ovat monelle tämän päivän yritykselle selvät. Monille ei kuitenkaan ole täysin selvää miten vi...