Videolle – Videotuotannon ja videomarkkinoinnin blogi

close
Kirjoittanut Jenna Perus
09 helmikuuta, 2017

Online-videoista tulee ehkä monille ensimmäisenä mieleen kaikkien rakastamat (tai vihaamat) kissavideot, mutta videoiden suosio perustuu paljon muuhunkin kuin hassutteluun.

YouTube on tänä päivänä maailman laajin videosivusto, Googlen jälkeen maailman toiseksi käytetyin hakukone ja samalla Suomen toiseksi käytetyin sivusto. YouTuben suosiosta kertoo myös se, että 79 % kaikista suomalaisista käyttää YouTubea ja 15-20-vuotiaista jopa 94 %. Ennusteiden mukaan vuoteen 2020 mennessä 82 % kaikesta viestinnästä verkossa tulee olemaan videota. Mihin videoiden suosio perustuu ja miksi videot kannattaa ottaa viimeistään nyt osaksi sisältömarkkinointia?

 

videomarkkinointi kissa

 
1. Hakukonenäkyvyys paranee videoiden avulla

Verkkosivun hakukonelöydettävyyteen vaikuttavat monet asiat oikeasta verkkosivuston rakenteesta otsikointiin ja tekstisisältöön. Sisältöön liittyvä video saattaa kuitenkin parantaa mahdollisuutta päästä Googlen etusivulle jopa 53-kertaiseksi. Kuten arvata saattaa, valtaosa klikkauksista tehdään Googlen ensimmäisen sivun hakutuloksiin, joten ensimmäisen sivun hakutuloksiin pääseminen on monelle yritykselle kultaakin arvokkaampaa.

 
2. Videon avulla saa potentiaalisten asiakkaiden huomion

Elämme aikakautta, jossa kuluttajia pommitetaan jatkuvasti erilaisilla markkinointiviesteillä. Kohdentamalla videon oikeaan aikaan oikeaan yleisöön, saa sillä helposti kohderyhmän huomion. Video on tehokas media, koska sen avulla on helppo viihdyttää, koskettaa, opettaa ja tarjota mieleenpainuvaa sisältöä.

 
3. Videoissa on korkea sitoutumisaste

Tunnetusti visuaalinen sisältö saavuttaa paremman sitoutumisen asteen - eikä video ole poikkeus. Jos mietit, millaista sisältöä olisi hyvä jakaa sosiaalisen median kanavissa, pidä mielessä, että videosisältö saavuttaa usein monikertaisesti enemmän jakoja, kommentteja ja kiinnostusta kuin blogipostaukset tai linkit muuhun sisältöön. 

 
4. Teknologiat suosivat videoita

Samalla kun videoiden kulutus ja tuotantomäärät kasvavat, teknologiat alkavat suosia videon avulla markkinoijaa. Facebookissa automaattisesti pyörimään lähtevät videot ja livevideot ovat yksi hyvä esimerkki huomion saavuttamisesta tekstisisällön kustannuksella.

 
5. Videoiden toimivuuden mitattavuus on ainutlaatuista

Oletko kirjoittanut blogiposteja tai tekstejä verkkosivulle, joista et tarkkaan tiedä, kuinka pitkälle niitä on luettu? Tiedätkö palasiko lukija takaisin lukemaan uudelleen tai jakoiko hän sisällön ystävälleen? Näihin kysymyksiin saattaa olla vaikea vastata tekstipohjaisesta sisällöstä. Videoista voit seurata, kuinka moni klikkasi videon linkkiä, mihin asti videota on katsottu, montako kertaa video on katsottu, missä maantieteellisessä sijainnissa videota on katsottu ja niin edelleen.

 
6. Video jää mieleen

65 % katselijoista katsoo videosta vähintään 75%, joka on huomattavasti enemmän kuin tekstipohjaisessa sisällössä. Hyvä idea on kokeilla esimerkiksi usein tylsien infograafien muuttamista videomuotoon, luoda perinteistä poikkeavia videokutsuja tapahtumiin tai muuttaa esimerkiksi tuotteen käyttöohjeet videoksi.

 
7. Sähköpostiin liitetyt videolinkit nostavat klikkausprosentteja 2-3-kertaisiksi

Videoiden katsomisen houkuttelevuus ja helppous verrattuna pitkien tekstipätkien lukemiseen nostaa videolinkkien klikkausten suosiota. Sähköpostissa olevien videoiden toimivuutta on helppo seurata, koska klikkaukset kasvattavat videoiden katselumääriä. Sisällön käyttämisen tarkkailu ei ole samalla tavalla mahdollista perinteisessä tekstipohjaisessa viestinnässä sähköpostissa.

 
8. Videoiden avulla luodaan vahvoja tunnesiteitä

Videoiden avulla on mahdollista saavuttaa helpommin vahvoja tunnesiteitä, koska videossa voidaan hyväksikäyttää paremmin äänenpainoa, ilmeitä ja musiikkia luomaan tunnetiloja. Tunnetilojen käyttäminen markkinoinnissa vaikuttaa positiivisesti asiakkaiden päätöksentekoon myös B2B-kaupankäynnissä.

 
9. Videoiden avulla saavutetaan parempi konversioaste

Videoiden käyttö laskeutumissivulla saattaa nostaa konversiota jopa 80%

 
10. Videomarkkinointi auttaa hankkimaan asiakkaita

Videosisältö jää tekstipohjaista sisältöä paremmin mieleen ja samalla myös todennäköisyys ostopäätökseen kasvaa. 

 

Miksi ottaa videot osaksi sisältömarkkinointia? 
- video tuo läpinäkyvyyttä ja luottamusta
- video on psykologisesti mielekäs tapa tutkia sisältöä
- videon avulla potentiaalinen asiakas viihtyy nettisivulla pidempään
- video tuottaa lisäarvoa
- videolla voi kertoa tarinoita
- videoita on helppo ja mukava jakaa eteenpäin
- videolla on helppo kehottaa toimintaan

 

Haluatko oppia lisää videoiden käytöstä markkinoinnissa?

Lataa opas

 

Saatat pitää myös näistä:

b2b CTA konversio Videomarkkinointi

3 ohjetta, joilla video parantaa verkkosivun konversiota

Yritykset kilpailevat kiivaasti potentiaalisten asiakkaiden huomiosta. Ei riitä, että asiakas on saatu houkuteltua verkk...