Videolle – Videotuotannon ja videomarkkinoinnin blogi

close

Kategoriat

Asiantuntijakirjoituksia sähköpostiin? Tilaa tästä!

Suositut tekstit

Tarinan peruselementit x 8 – mistä syntyy hyvä tarina?
Miten tehdään hyvä videon käsikirjoitus?
Videouutiset
Millaiset videot toimivat Facebookissa vs. Instagramissa?
Kuusi vinkkiä YouTuben näyttökertamäärien kasvattamiseen
Kirjoittanut Joni Mussalo
14 marraskuuta, 2018

YouTube-videoiden orgaanisten näyttökertojen kasvattamiseen pyrittäessä markkinoijan tärkein päämäärä on katseluajan lisääminen. Tässä blogisarjan osassa selvennetään, millaisilla valinnoilla kilpailussa katseluajasta voi pärjätä paremmin.


1. Koukuta katsoja lupauksilla – Esikatselukuvan ja ensimmäisten sekuntien merkitys YouTube-videoissa

 

Katsojan koukuttaminen alkaa jo ”thumbnailista” eli näyttökuvasta, jonka katsoja näkee selatessaan YouTuben ehdottamia videoita. Näyttökuvan tulisi erottua massasta ja luvata katsojalle, että jotain mielenkiintoista on luvassa. Ilmeikäs ja toiminnantäyteinen kuva toimii usein parhaiten.

Kun olet saanut katsojan valitsemaan videosi, helppo tapa lisätä katseluminuutteja on esittää heti alussa katsojan videosta saama konkreettinen hyöty. Mallia voi ottaa vaikka YouTube-guru Derral Evesin videoista. Lupaus voi olla myös vilaus tunteita herättävästä kohtauksesta heti videon alussa. Tällainen konkreettinen kohtaus jota katsoja jää odottamaan, pitää usein katsojan myös mukanaan. Tätä käytämme esimerkiksi asiakkaamme Coca-Colan CokeTV:n kanssa. Koukuttamisessa kannattaa myös hyödyntää perinteisiä tarinankerronnan rakenteita, joista voit lukea lisää tarinankerronnan oppaastamme.


 

2. Jatkot kanavalla – Kortit YouTube-videoissa


Vaikka katseluaika kannattaa pyrkiä maksimoimaan, ei yksittäisten videoiden pituus saa olla mikään itseisarvo. Jokaisen videon tulisi esittää yksi selkeä kokonaisuus selkeällä arvolupauksella. Videoita kannattaa pyrkiä ketjuttamaan niin, että katsojalle tarjotaan kanavan sisällä aina jokin uusi ja kiinnostava video. Yksi tapa sisältöjen ketjuttamiseen on niin sanottujen korttien käyttäminen. Kortit ovat videoon lisättäviä toimintakehotteita, joilla katsojan voi ohjata videosta toiseen.


Hyvä taktiikka parantaa kanavasi suoriutumista onkin korttien lisääminen videoihin, joissa on syystä tai toisesta korkea poistumisprosentti. Kumulatiivinen katseluaika nousee, mikäli onnistut löytämään videoistasi kohtia, joissa poistuma on suuri ja ohjaamaan heidät ennen kyseistä kohtaan toiseen videoon.

 


3. Hyödynnä hakusanatyökaluja YouTube-videon nimeämiseen ja aiheen valintaan


YouTube on Googlen rinnalla maailman toiseksi käytetyin hakukone. Koska Google omistaa YouTuben, Google nostaa osuvia YouTuben videohakutuloksia heti Googlen hakutulosten kärkipäähän. Tämä kannattaa huomioida jo sisällön ideointivaiheessa ja pyrkiä otsikoimaan video sen mukaan, mitä todennäköisesti hakukoneesta voitaisiin hakea. Sopivien hakusanojen etsintään voi käyttää esimerkiksi Keywords Everywhere Chrome-selaimen lisäosaa, joka näyttää YouTube- ja Google hakutulosten alla sanan kuukausittaiset hakumäärät sekä kilpailutilanteen:

 

uppomuna_youtube

 

 

4. Kiihdytä paalulle – YouTubessa ensimmäiset 48 tuntia ovat kriittisiä


Näyttökertojen haalimisessa tärkein aikaikkuna on ensimmäiset 48 tuntia videon lataamisesta. Syynä tähän on se, että 48 tunnin täytyttyä YouTube pisteyttää videon näkyvyyttä suhteessa muihin sisältöihin. Mikäli videosi kerää enemmän näyttöjä ja katseluminuutteja kuin muut vastaavan aihealueen videot tuona aikana, testaa YouTube juuri sinun videosi potentiaalia syvemmin.


Tästä syystä videon julkaisemisesta tiedottamiseen kannattaa panostaa  etenkin ensimmäisen 48 tunnin aikana. Lisäksi mahdolliset luottoseuraajat, kuten kollegat ja organisaatiossa työskentelevät, kannattaa pyytää katsomaan videosi alusta loppuun. Mikäli liikennettä tulee usein joltain erityiseltä maantieteelliseltä alueelta, kannattaa julkaisuaika määrittää kyseisen alueen aikavyöhykkeen mukaan.


 

5. Ole kärsivällinen - YouTube-videon elinkaari voi olla pitkä


Riippuen videon aiheesta kiinnostuneiden määrästä, saattavat tulokset näkyä analytics-välilehdellä esimerkiksi kahden viikon tai neljän kuukauden päästä julkaisusta. Tästä syystä esimerkiksi videon metatietoja ei kannata lähteä liian nopeasti säätämään, vaikka näyttökerroissa ei olisikaan vielä piikkiä ja mikäli videosi katseluaika ja keskimääräinen katsonnan kesto ovat hyvällä tasolla.


 

6. YouTuben Studio Beta – helppoa mittaamista


Kesäkuussa 2018 YouTube julkaisi Youtube Studio Beta -työkalun, joka kertoo käyttäjälle suoraan montako kertaa YouTube on tarjonnut videota käyttäjille, monestiko suositusta on klikattu ja kuinka paljon katsonta-aikaa nämä klikkaukset ovat saavuttaneet. Datan ollessa näin hyvin saatavilla, nyt on paras mahdollinen aika aloittaa YouTube-kanavan systemaattinen kehittäminen ja suosittelualgoritmin ankara kosiskelu.

 

Lue lisää aiheesta YouTube-sisältömarkkinoinnin oppaastamme. Poimi vinkit maailman suosituimman viihdealustan mahdolllisuuksista ja ominaisuuksista, ja opi rakentamaan erottuva ja tuloksekas YouTube-kanava!

YouTube sisältömarkkinoinnin perusteet

Saatat pitää myös näistä:

YouTube Videomainonta Videomarkkinointi Opas

Pikaopas: Videomainonta YouTubessa

Internetin jokainen kolkka sisältää nykyään videoita ja videomainontaa. Yksikään näistä kanavista ei kuitenkaa tarjoa ni...

YouTube YouTube-mainonta

Vierasblogi: Markkinoija, älä käytä YouTubea!

YouTuben menestystä videoiden jakelualustana ei voi kiistää. Se on yksi maailman suurimmista sosiaalisista medioista ja ...

YouTube YouTube-mainonta Videomainonta YouTube for Action

Videolle ja Hopkins - Suomen tuloksellisinta YouTube-mainontaa

Videolle ja digimarkkinoinnin uranuurtaja Hopkins ovat yhdistäneet voimansa - yhteistyöstä syntyy Suomen tuloksellisinta...