Videolle – Videotuotannon ja videomarkkinoinnin blogi

close

Kategoriat

Asiantuntijakirjoituksia sähköpostiin? Tilaa tästä!

Suositut tekstit

Tarinan peruselementit x 8 – mistä syntyy hyvä tarina?
Miten tehdään hyvä videon käsikirjoitus?
Millaiset videot toimivat Facebookissa vs. Instagramissa?
Videouutiset
Kuusi vinkkiä YouTuben näyttökertamäärien kasvattamiseen
Kirjoittanut Tuomas Vuori
06 syyskuuta, 2017

Mistä johtuu, että yksi käytetyimmistä sosiaalisista medioista on mainostajille verrattain ilmainen suhteessa muihin maksullisiin mainoskanaviin? YouTubessa voi kohdentaa, ohjata ja saada peräti ilmaisia näyttöjä, mutta silti sen käyttöä vieroksutaan. Ainakin budjeteissa.

 

Koetaanko YouTube liian pienenä kanavana? Ei kannattaisi, sillä YouTubella on Suomessa noin 2,6 miljoonaa käyttäjää ja palvelun demografiatkin ovat erittäin monipuoliset, kun vertaa esim Facebookiin, joka alkaa menettää otettaan varsinkin nuoremmasta sukupolvesta. Onko silläkään väliä, kun lähtökohtaisesti mainontaa ja viestintää tekevät toimistot ovat pullollaan nuorta verta ja näkemystä, jotka voisivat oikaista tämän vääryyden?

 

YouTuben ja Facebookin tavoittavuus Suomessa

 

Facebook tavoittaa päivittäin hieman yli kaksi kertaa enemmän käyttäjiä kuin YouTube, mutta markkinoinnin panostuksissa painotus on jopa seitsenkertainen. Tämä tarkoittaa, että YouTubessa on vielä hirveästi potentiaalia. 

 

 

YouTube-mainonnan hyödyt

 

1. YouTube-mainonta on edullista

 

YouTube preroll-mainoksen hinta on n. 10-30 senttiä per katselu, riippuen mainoksen kohdentamisesta, mutta maksat vain silloin, kun mainoksesi sitouttaa käyttäjän. Jos käyttäjä lopettaa katselun ennen kuin on katsellut sitä 30 sekuntia (tai loppuun asti), et maksa senttiäkään.

 

2. YouTube-mainontaa on helppo kohdentaa

 

  1. Aihe – Rajaa aiheesta kiinnostuneet
  2. Demografiat – Ikä ja sukupuoli
  3. Avainsanat – Hakusanat, joita vierailija käyttää
  4. Sijoittelu – Spesifit YouTube-kanavat, joilla mainoksesi on relevantti
  5. Kategoria – Katsojan kiinnostuksen kohteet.
 

3. Kilpailu on vähäistä

 

YouTubessa on verrattain vähän kilpailua katsojista tällä hetkellä. En tietenkään suosittele mitään räiskintästrategiaa, vaan kohdennettuja testejä, joilla pääsee kiinni YouTube-mainonnan mahdollisuuksiin.

 

 

Ota YouTube osaksi kanavavalikoimaa ja ylläty positiivisesti

 

Kannustan jokaista markkinointi- ja viestintätiimin vetäjää, jäsentä (ja miksei kaikkia muitakin) tutustumaan tähän mahdollisuuteen, ja miettimään miten tätä alustaa voisi omalta osaltaan hyödyntää. Nyt on varsinkin nuorille kollegoille paljon irtopisteitä jaettavana ja hieno presis vedettävänä pikkujouluissa, jossa voi kertoa, kuinka meidän markkinoinnin ROI lähti nousuun ;)

 

Lue lisää aiheesta YouTube-sisältömarkkinoinnin oppaastamme. Poimi vinkit maailman suosituimman viihdealustan mahdolllisuuksista ja ominaisuuksista, ja opi rakentamaan erottuva ja tuloksekas YouTube-kanava!

YouTube sisältömarkkinoinnin perusteet

Saatat pitää myös näistä:

Mainonta Sosiaalinen media

Kuukauden vähiten skipatut sekunnit – tähtäimessä toimivan digivideomainonnan yhtälö

Kuukauden vähiten skipatut sekunnit -videosarjassa etsitään toimivan digivideomainonnan yhtälöä. Kuukauden vähiten skipa...

Sisältömarkkinointi Sosiaalinen media YouTube Rohkeus

Nopeammin, kohdennetummin, rohkeammin?

Talviolympialaiset kolkuttelevat jo oven takana. Mediassa tämä tarkoittaa ainaista kohua jääkiekkolähetysten televisionn...

Sosiaalinen media Case-esittely

Kolmessa vuodessa nollasta miljooniin videoilla – Yle Kioskin tarina

Yle Kioski syntyi, kun vuonna 2015 Antti Hirvonen sai tiiminsä kanssa tehtäväkseen luoda tyhjästä journalismia nuorille....