Videolle – Videotuotannon ja videomarkkinoinnin blogi

close

Asiantuntijakirjoituksia sähköpostiin? Tilaa tästä!

Suositut tekstit

Tarinan peruselementit x 8 – mistä syntyy hyvä tarina?
Millaiset videot toimivat Facebookissa vs. Instagramissa?
Kuusi vinkkiä YouTuben näyttökertamäärien kasvattamiseen
Miten tehdään hyvä videon käsikirjoitus?
Menestyvän YouTube-kanavan perusteet
Kirjoittanut Joni Mussalo
08 kesäkuuta, 2021

Kuukauden videouutisissa Videolle:n data- ja mediajohtaja Tuomo Sinkkonen kuratoi koosteen maailman relevanteimmista videojutuista. Blogisarjan ensimmäisessä episodissa uutiskynnyksen ylittivät Tiktokin, Twitterin ja YouTuben uunituoreet ominaisuudet mainostajille.  

 

Tiktok julkaisee liidiominaisuuden

 

Kuten DNA:n tuoreesta tutkimuksesta käy ilmi, Tiktokin käyttö Suomessa jatkaa kasvuaan (jo 23% suomalaisista käyttää palvelua viikottain). Kasvun myötä myös mainonta palvelussa monipuolistuu. Uusin lisäys, Lead Generation ad, parantaa mainostajan mahdollisuuksia kerätä tietoja (nimi, email, puh. nro) käyttäjistä - mikä tärkeintä - heidän suostumuksellaan.

Ominaisuus on oiva lisä nousussa olevaan kanavaan, mutta on hyvä muistaa ettei Liidien keruu ole itsessään oikotie onneen. Eritoten Tiktokissa onnistuminen vaatii alustaan sopivan ja kohderyhmää puhuttelevan luovan ratkaisun. Inspiraatiota voi hakea aasialaisen verkkokauppayhtiö Lazadan keissistä.

Alkuperäinen uutinen

 

Mainonta tulossa Twitter Fleetsiin

 

Twitter Fleets? Twitterin versio stories-formaatista. Itse Fleets on ollut käytössä jo tovin, mutta mainonta ei toistaiseksi ole ollut mahdollista. Mainonnan pilotointi on nyt aloitettu jenkeissä ja on syytä odottaa, että hyvin pian myös Suomessa mainostajat voivat tavoitella kohderyhmiään storyjen avulla Twitterissä. 

Alkuperäinen uutinen

 

YouTube panostaa Big screeniin

 

TV-ruudun rooli Youtuben kulutuksessa kasvaa koko ajan, minkä innoittamana taannoisessa IAB NewFronts -esityksessä tiisattiin Youtuben “Brand extension” -mainosformaattia. Kyseinen formaatti antaisi näkijälleen mahdollisuuden tilata lisätietoa mainostajasta TV:n kautta suoraan älypuhelimeensa.

Ottaa varmasti aikaa ennen kuin tämänkaltaiset formaatit näkevät päivänvalon - varsinkaan Suomessa. Vuorovaikutteisen “TV”-mainonnan perään on huudeltu jo pitkään ja toki hybridi-TV:n punainen nappi on Suomessakin monelle tuttu. Aiheen ollessa nyt myös Googlen todo-listan kärkipäässä on syytä olla viimeistään hereillä. Kieltämättä kädet syyhyää jo ajatuksesta, millaisilla luovilla toteutuksilla pääsemme tällaisia kampanjoita tulevaisuudessa rakentamaan.

Alkuperäinen uutinen

 

Haluatko pysyä kartalla videomaailman kehityksestä? Tilaa viikottainen uutiskirjeemme sähköpostiisi!  🎬 👉

Haluan oppia lisää!

Saatat pitää myös näistä:

Videotuotanto Videotuotantoprosessi

In-house-videotuotanto – uhka vai mahdollisuus?

Alussa oli suo, kuokka ja Jussi. Tai tässä tapauksessa brändi, kamera ja Jussi, front end developer. Jussi sai kulmahuon...

Videotuotanto Videotuotantoprosessi

Toimistostudion perusteet - osa 2

Taannoin aloitimme blogitekstien sarjan yrityksen omaan videotuotantoon perehdyttämiseksi. Ensimmäisessä osassa kävimme ...

Videotuotanto Videotuotantoprosessi

Toimistostudion perusteet - osa 1

Videoiden rooli markkinointiviestinnässä ja yritysviestinnässä kasvaa vuosi vuodelta ja liikkuva kuva on tärkeä työkalu ...