Videolle – Videotuotannon ja videomarkkinoinnin blogi

close

Asiantuntijakirjoituksia sähköpostiin? Tilaa tästä!

Suositut tekstit

Tarinan peruselementit x 8 – mistä syntyy hyvä tarina?
Millaiset videot toimivat Facebookissa vs. Instagramissa?
Kuusi vinkkiä YouTuben näyttökertamäärien kasvattamiseen
Miten tehdään hyvä videon käsikirjoitus?
Menestyvän YouTube-kanavan perusteet
Kirjoittanut Tuomo Sinkkonen
27 elokuuta, 2021

Kuukauden videouutisissa Videolle:n data- ja mediajohtaja Tuomo Sinkkonen kuratoi koosteen maailman relevanteimmista videojutuista. 

 

Tiktokissa äänellä on merkitystä

 

Tiktokin Kantarilla teettämän tutkimuksen mukaan jopa 88% käyttäjistä pitää ääniä keskeisenä osana Tiktok-kokemusta. 73% sanoo pysähtyvänsä mainosten äärelle, joissa äänimaailma on mietitty osaksi sisältöä. Koko tutkimuksen voit tsekata otsikon linkistä.

Videolle-kommentti: Muutaman TIktok-keissin myötä olemme huomanneet, että Tiktok-mainontaa todella katsotaan. On virkistävää kaiken “videon tulee toimia ilman ääntä” -keskustelun vastapainoksi vihdoin suunnitella some-mainontaa, jossa äänellä todella on merkitystä.

Instagram Reels -mainonta on täällä!


Instagram Reelsissä voi vihdoin buustata sisältöjä maksetun mainonnan keinoin. Reelsin ollessa käytännössä kopio Tiktokista on ensiarvoisen tärkeää, että mainossisältö on alustalle sopivaa ja viihdyttävää. Jos Reels / Tiktok-mainonta kiinnostaa, mutta askarruttaa, ota yhteyttä niin jaamme mielellämme parhaita oppeja alustalla menestymiseen.

 

Videotapaamiset Linkedinissä


Työhaastattelu suoraan Linkedinissä? Nyt sekin onnistuu. Avaa haluamasi verkoston jäsenen kanssa chat, paina pientä kameran kuvaketta chat-paneelin ylälaidassa ja voitte kirjoittelun sijaan aloittaa suoran videokeskustelun.

 

Goodbye Twitter Fleets


Viime uutiskatsauksessa kerroimme Twitterin tuoneen mainonnan omaan story-formaattiinsa Fleetsiin. Nyt paria kuukautta myöhemmin - vähäisen käyttäjämäärän takia - koko Fleets-formaatti on kuopattu. Tämä ei tule yllätyksenä, sillä Twitter on alusta asti perustunut visuaalisen sisällön sijaan napakoihin tekstipäivityksiin. Joka paikassa video ei siis tee autuaaksi.

 

 


Kesäkuun 2021 videouutiset

 

Tiktok julkaisee liidiominaisuuden

 

Kuten DNA:n tuoreesta tutkimuksesta käy ilmi, Tiktokin käyttö Suomessa jatkaa kasvuaan (jo 23% suomalaisista käyttää palvelua viikottain). Kasvun myötä myös mainonta palvelussa monipuolistuu. Uusin lisäys, Lead Generation ad, parantaa mainostajan mahdollisuuksia kerätä tietoja (nimi, email, puh. nro) käyttäjistä - mikä tärkeintä - heidän suostumuksellaan.

Videlle kommentti: Ominaisuus on oiva lisä nousussa olevaan kanavaan, mutta on hyvä muistaa ettei Liidien keruu ole itsessään oikotie onneen. Eritoten Tiktokissa onnistuminen vaatii alustaan sopivan ja kohderyhmää puhuttelevan luovan ratkaisun. Inspiraatiota voi hakea aasialaisen verkkokauppayhtiö Lazadan keissistä.

Mainonta tulossa Twitter Fleetsiin

 

Twitter Fleets? Twitterin versio stories-formaatista. Itse Fleets on ollut käytössä jo tovin, mutta mainonta ei toistaiseksi ole ollut mahdollista. Mainonnan pilotointi on nyt aloitettu jenkeissä ja on syytä odottaa, että hyvin pian myös Suomessa mainostajat voivat tavoitella kohderyhmiään storyjen avulla Twitterissä. 

 

YouTube panostaa Big screeniin

 

TV-ruudun rooli Youtuben kulutuksessa kasvaa koko ajan, minkä innoittamana taannoisessa IAB NewFronts -esityksessä tiisattiin Youtuben “Brand extension” -mainosformaattia. Kyseinen formaatti antaisi näkijälleen mahdollisuuden tilata lisätietoa mainostajasta TV:n kautta suoraan älypuhelimeensa.

Videolle kommetti: Ottaa varmasti aikaa ennen kuin tämänkaltaiset formaatit näkevät päivänvalon - varsinkaan Suomessa. Vuorovaikutteisen “TV”-mainonnan perään on huudeltu jo pitkään ja toki hybridi-TV:n punainen nappi on Suomessakin monelle tuttu. Aiheen ollessa nyt myös Googlen todo-listan kärkipäässä on syytä olla viimeistään hereillä. Kieltämättä kädet syyhyää jo ajatuksesta, millaisilla luovilla toteutuksilla pääsemme tällaisia kampanjoita tulevaisuudessa rakentamaan.

Haluatko pysyä kartalla videomaailman kehityksestä? Tilaa viikottainen uutiskirjeemme sähköpostiisi!  🎬 👉

Haluan oppia lisää!

Saatat pitää myös näistä:

Videotuotanto Videotuotantoprosessi

In-house-videotuotanto – uhka vai mahdollisuus?

Alussa oli suo, kuokka ja Jussi. Tai tässä tapauksessa brändi, kamera ja Jussi, front end developer. Jussi sai kulmahuon...

Videotuotanto Videotuotantoprosessi

Toimistostudion perusteet - osa 2

Taannoin aloitimme blogitekstien sarjan yrityksen omaan videotuotantoon perehdyttämiseksi. Ensimmäisessä osassa kävimme ...

Videotuotanto Videotuotantoprosessi

Toimistostudion perusteet - osa 1

Videoiden rooli markkinointiviestinnässä ja yritysviestinnässä kasvaa vuosi vuodelta ja liikkuva kuva on tärkeä työkalu ...