Videolle – Videotuotannon ja videomarkkinoinnin blogi

close

Kategoriat

Asiantuntijakirjoituksia sähköpostiin? Tilaa tästä!

Suositut tekstit

Tarinan peruselementit x 8 – mistä syntyy hyvä tarina?
Miten tehdään hyvä videon käsikirjoitus?
Kuusi vinkkiä YouTuben näyttökertamäärien kasvattamiseen
Millaiset videot toimivat Facebookissa vs. Instagramissa?
Menestyvän YouTube-kanavan perusteet
Kirjoittanut Tuomo Sinkkonen
17 joulukuuta, 2021

Kuukauden videouutisissa Videolle:n data- ja mediajohtaja Tuomo Sinkkonen kuratoi koosteen maailman relevanteimmista videojutuista. Tällä kertaa uutiskoonti nautittavana myös - kuinkas muutenkaan, videomuodossa!  

 

 

Instagram videoistaa palveluaan entisestään

Instagramin video-infrastruktuurissa tapahtuu. Instagramin feediin julkaistut videot voivat olla nyt maksimissaan 60 minuutin mittaisia. Aiemmin maksimipituus oli 60 sekuntia ja tätä pidemmät videot ohjattiin katsomaan loppuun IGTV-osioon (joka on muuten nykyisin kantaa nimeä "Instagram TV"). Instagramin taistelu Tiktokia vastaan kovenee myös koko ajan. Huhupuheet kertovat, että Instagram suunnittelee jopa muuttavansa koko palvelunsa TikTokin kaltaiseksi. Jäämme seuraamaan tilannetta ja tiedotamme heti jos jotain konkreettista tapahtuu.

 

Facebookissa uusia livetyökaluja

Facebook on lisäämässä livelähetyksiin uusia ominaisuuksia. Ehkä odotetuin näistä on linkkitarrat, joiden myötä nyt myös liveä tehdessä voi ohjata katsojia ulkopuolisille sivustoille, jotka liittyvät livelähetyksen aiheisiin. Lisäksi aiemmin vain desktopilla toiminutta äänestys-ominaisuutta testataan myös mobiilissa. Jatkossa liveen voi kutsua jopa kolme muuta Facebook-tiliä, jolloin lähetyksestä tulee entistä interaktiivisempi. Tulossa on myös lojaalimmat fanit erottavia toimintoja, kuten uudelleen suunniteltuja badgeja sekä sekä ns. front row -ominaisuus. 

 

Tiktokin 2021 suosituimmat sisällöt 

Vuosi alkaa lähenemään loppuaan, ja samassa rytäkässä eri palvelut julkaisevat koontejaan vuoden suosituimmista sisällöistä. TikTok on tehnyt oman koontinsa mm. katsotuimmista videoista, käytetyimmistä musiikeista ja eniten seuraajia keränneistä tähdistään. Tsekkaa suosituimmat sisällöt täältä.   

 

YouTuben 2021 katsotuimmat videot

Myös YouTube on julkaissut oman listauksensa eri maiden katsotuimpien videoiden osalta. Suomen listaa ei valitettavasti ole saatavilla, mutta globaalit listat osoittavat, että YouTuben suosituin sisältö koostuu tätä nykyä hyvinkin TV:n kaltaisista, korkean tuotantoarvon sisällöistä sekä toki musiikkivideoista. Maakohtaiset listat löydät täältä.

 


Marraskuun 2021 videouutiset

 

Live Shopping kovassa kasvussa

Youtube, Instagram, Pinterest - muun muassa nämä alustat ovat julkaisseet viime viikkoina suunnitelmiaan tällä hetkellä vahvasti trendaavan Live Shopping -teknologian osalta. Jos mietit mikä ihmeen Live Shopping, tsekkaa vaikka tämä Stockmannin toteutus niin pääset kärryille. Mielenkiintoinen vaihtoehto ennen kaikkea verkkokaupan omaaville brändeille.

 

Shoppable ads joka alustaan

Shoppable ads = kaupankäynnin mahdollistavat mainospaikat. Siinä missä Youtubella on omat suunnitelmansa älytelevision kautta tulevan katselun aktivoinnin lisäämisestä, Walmartin suunnitelema Facebook-kampanja leikkii lisätyn todellisuuden (AR) keinoilla tunnistamalla mainontaa katsovan henkilön kasvon ilmeistä mielipiteen mainoksessa nähtävästä tuotteesta. Ja tietysti tekemällä tykättyjen tuotteiden ostamisen mahdollisimman helpoksi.   

 

YouTube panostaa Shorts-videoihin

Youtube testaa parhaillaan osalla käyttäjistä sitä, että sovelluksen avatessaan käyttäjä päätyy suoraan Shorts-sisältöjen pariin (vähän niin kuin avaisi Tiktokin). Ja tekipä Youtube myös vasta levyn julkaisseen Ed Sheeranin kanssa #SheeranShorts -kampanjan herättääkseen kiinnostusta Shortsia kohtaan. Kilpailu TikTokia vastaan siis kuumenee!

 

TikTok & Instagram -videot Google hakuun

Pian saatat löytää esim. Tiktok- ja Instagram-videoita myös Googlen hakutuloksista. Saapa nähdä tuoko tämä muutos mukanaan ilmiön, jossa myös näiden palveluiden sisältöjä pyritään optimoimaan hakukonenäkyvyyden maksimoimiseksi. Vielä on turhan aikaista lähteä hätäilemään asian suhteen, mutta tilanteen kehittymistä on syytä seurata.

 


Syyskuun 2021 videouutiset

 

Instagram Stories toi linkkitarrat osaksi orgaanista tekemistä

 

Olet saattanut syyskuun aikana huomata, että seuraamasi some-vaikuttaja ei kehota enää “swaippaamaan ylös” aktivoitumisen toivossa, vaan tilalle on tullut “klikkaa tästä” -henkiset linkkitarrat. Ne eivät ole enää vain vaikuttajien käytössä, vaan kuka tahansa meistä pystyy lisätä linkkitarran osaksi storyjaan.

 

Google julkaisi uuden 30-sivuisen How to build better creative -oppaan 

 

Googlen tekemän kyselyn mukaan 78% vastaajista haluaa brändien tuottavan apua ja hyötyä jokapäiväiseen elämäänsä. Linkin takaa löytyvä opas on rakennettu tätä silmällä pitäen koostuen neljästä, selkeitä esimerkkejä sisältävästä aihekokonaisuudesta Suosittelen tutustumaan!

 

Myös LinkedIn kuoppaa Stories-formaatin

 

Samalla kun Instagram kehittää omaa stories-formaattiaan, seuraa LinkedIn Twitterin viitoittamaa tietä kuoppaamalla omat storynsa kuluvan kuun lopussa. Kuten Twitterinkin osalta totesin, kaikkialla uudet formaatit eivät vain yksinkertaisesti toimi.

 


Elokuun 2021 videouutiset

 

Tiktokissa äänellä on merkitystä

 

Tiktokin Kantarilla teettämän tutkimuksen mukaan jopa 88% käyttäjistä pitää ääniä keskeisenä osana Tiktok-kokemusta. 73% sanoo pysähtyvänsä mainosten äärelle, joissa äänimaailma on mietitty osaksi sisältöä. Koko tutkimuksen voit tsekata otsikon linkistä.

Videolle-kommentti: Muutaman TIktok-keissin myötä olemme huomanneet, että Tiktok-mainontaa todella katsotaan. On virkistävää kaiken “videon tulee toimia ilman ääntä” -keskustelun vastapainoksi vihdoin suunnitella some-mainontaa, jossa äänellä todella on merkitystä.

Instagram Reels -mainonta on täällä!


Instagram Reelsissä voi vihdoin buustata sisältöjä maksetun mainonnan keinoin. Reelsin ollessa käytännössä kopio Tiktokista on ensiarvoisen tärkeää, että mainossisältö on alustalle sopivaa ja viihdyttävää. Jos Reels / Tiktok-mainonta kiinnostaa, mutta askarruttaa, ota yhteyttä niin jaamme mielellämme parhaita oppeja alustalla menestymiseen.

 

Videotapaamiset Linkedinissä


Työhaastattelu suoraan Linkedinissä? Nyt sekin onnistuu. Avaa haluamasi verkoston jäsenen kanssa chat, paina pientä kameran kuvaketta chat-paneelin ylälaidassa ja voitte kirjoittelun sijaan aloittaa suoran videokeskustelun.

 

Goodbye Twitter Fleets


Viime uutiskatsauksessa kerroimme Twitterin tuoneen mainonnan omaan story-formaattiinsa Fleetsiin. Nyt paria kuukautta myöhemmin - vähäisen käyttäjämäärän takia - koko Fleets-formaatti on kuopattu. Tämä ei tule yllätyksenä, sillä Twitter on alusta asti perustunut visuaalisen sisällön sijaan napakoihin tekstipäivityksiin. Joka paikassa video ei siis tee autuaaksi.

 

 


Kesäkuun 2021 videouutiset

 

Tiktok julkaisee liidiominaisuuden

 

Kuten DNA:n tuoreesta tutkimuksesta käy ilmi, Tiktokin käyttö Suomessa jatkaa kasvuaan (jo 23% suomalaisista käyttää palvelua viikottain). Kasvun myötä myös mainonta palvelussa monipuolistuu. Uusin lisäys, Lead Generation ad, parantaa mainostajan mahdollisuuksia kerätä tietoja (nimi, email, puh. nro) käyttäjistä - mikä tärkeintä - heidän suostumuksellaan.

Videlle kommentti: Ominaisuus on oiva lisä nousussa olevaan kanavaan, mutta on hyvä muistaa ettei Liidien keruu ole itsessään oikotie onneen. Eritoten Tiktokissa onnistuminen vaatii alustaan sopivan ja kohderyhmää puhuttelevan luovan ratkaisun. Inspiraatiota voi hakea aasialaisen verkkokauppayhtiö Lazadan keissistä.

Mainonta tulossa Twitter Fleetsiin

 

Twitter Fleets? Twitterin versio stories-formaatista. Itse Fleets on ollut käytössä jo tovin, mutta mainonta ei toistaiseksi ole ollut mahdollista. Mainonnan pilotointi on nyt aloitettu jenkeissä ja on syytä odottaa, että hyvin pian myös Suomessa mainostajat voivat tavoitella kohderyhmiään storyjen avulla Twitterissä. 

 

YouTube panostaa Big screeniin

 

TV-ruudun rooli Youtuben kulutuksessa kasvaa koko ajan, minkä innoittamana taannoisessa IAB NewFronts -esityksessä tiisattiin Youtuben “Brand extension” -mainosformaattia. Kyseinen formaatti antaisi näkijälleen mahdollisuuden tilata lisätietoa mainostajasta TV:n kautta suoraan älypuhelimeensa.

Videolle kommetti: Ottaa varmasti aikaa ennen kuin tämänkaltaiset formaatit näkevät päivänvalon - varsinkaan Suomessa. Vuorovaikutteisen “TV”-mainonnan perään on huudeltu jo pitkään ja toki hybridi-TV:n punainen nappi on Suomessakin monelle tuttu. Aiheen ollessa nyt myös Googlen todo-listan kärkipäässä on syytä olla viimeistään hereillä. Kieltämättä kädet syyhyää jo ajatuksesta, millaisilla luovilla toteutuksilla pääsemme tällaisia kampanjoita tulevaisuudessa rakentamaan.

Haluatko pysyä kartalla videomaailman kehityksestä? Tilaa viikottainen uutiskirjeemme sähköpostiisi!  🎬 👉

Haluan oppia lisää!

Saatat pitää myös näistä:

Digitaalinen videomarkkinointi Videotuotanto Videomarkkinointi

Videotuotanto – Kaikki mitä markkinoijan tulee tietää videotuotannoista

Videotuotanto, eli kaikenmuotoisen liikkuvan kuvan tuottaminen, on noussut digitaalisen viestinnän supertrendiksi sekä n...

Videotuotanto Videotuotantoprosessi

In-house-videotuotanto – uhka vai mahdollisuus?

Alussa oli suo, kuokka ja Jussi. Tai tässä tapauksessa brändi, kamera ja Jussi, front end developer. Jussi sai kulmahuon...

Videotuotanto Videotuotantoprosessi

Toimistostudion perusteet - osa 2

Taannoin aloitimme blogitekstien sarjan yrityksen omaan videotuotantoon perehdyttämiseksi. Ensimmäisessä osassa kävimme ...