Videolle – Videotuotannon ja videomarkkinoinnin blogi

close

Asiantuntijakirjoituksia sähköpostiin? Tilaa tästä!

Suositut tekstit

Tarinan peruselementit x 8 – mistä syntyy hyvä tarina?
Millaiset videot toimivat Facebookissa vs. Instagramissa?
Kuusi vinkkiä YouTuben näyttökertamäärien kasvattamiseen
Miten tehdään hyvä videon käsikirjoitus?
Menestyvän YouTube-kanavan perusteet
Kirjoittanut Emmi Mikkola
09 helmikuuta, 2021

Videomainonta LinkedInissä on tehokasta, mutta vasta harva mainostaja hyödyntää LinkedIn-mainonnan täyttä potentiaalia. Tässä kirjoituksessa Fonectan LinkedIn Relationship Manager Emmi Mikkola kertoo parhaat vinkit LinkedIn-videomainonnassa onnistumiseen. Ota haltuun LinkedInin kanavakohtaiset mahdollisuudet ja erityispiirteet ja suunnittele terävästi kohdennettua videomainontaa!

 

Tähän saakka videomainontaa on voinut tehdä LinkedInin uutisvirrassa näkyvällä joko vaaka- tai pystyvideoilla ja sitä on voinut höystää muutamilla lisäominaisuuksilla, kuten esitäytetyllä liidilomakkeella. Videomainokset sekä videosisältö ylipäätään ottavat isoja harppauksia eteenpäin vuoden 2021 alussa, kun Stories Ad pamahtaa myös suomalaisten mainostajien valikoimaan. 

 

Pysytään tässä kirjoituksessa kuitenkin perusasioissa, eli miten LinkedInissä tehdään tuloksellista videomainontaa?

 

 

Video on toimivin mainosformaatti LinkedInissä

Lukujen valossa Video Ads on ollut parhaiten toimiva mainosformaatti jo pitkään, kun tarkastellaan esimerkiksi mainoksiin tulleita sitoutumisia (engagement). Luonnollisesti menestyneen kampanjan takana on muutakin kuin formaatti, nimittäin onnistunut kohdennus ja huomiota herättävä, puhutteleva sisältö.

 

Faktoja LinkedInin videomainonnasta ja sen ominaisuuksista

 

  •   Video Ads -formaatti toimii sekä mobiilissa että desktopissa ja lähtee pyörimään automaattisesti äänettömänä. Tästä syystä muista lisätä videoon aina tekstitys! 
  •   Video Ads -mainoksen mitta voi olla 3 sekunnista 30 minuuttiin. Lue lisää videoiden sopivasta kestosta alta.
  •   Video Ads -formaattia käytettäessä mainostajan täytyy ladata tiedosto suoraan LinkedIniin, tässä formaatissa ei siis voida käyttää linkkejä.
  •   Jos haluat linkata YouTube- tai Vimeo-linkin kampanjaan, on sinun käytettävä Single Image Ads -formaattia ja linkata sen URL laskeutumissivuksi. Tätä ei suositella, sillä tässä mainosmuodossa et voi määritellä laskeutumissivuksi mitään muuta sivustoa, eikä YouTube- tai Vimeo-sivu yleensä toimi kovin hyvin laskeutumissivuna.
  •   Videomainoksissa voit käyttää LinkedInin Lead Generation Formia, eli esitäytettyä liidilomaketta.
  •   Video Ads -mainosten impressioita, eli mainosnäyttöjä voi käyttää myös retargeting-yleisönä joko sen mukaan, onko käyttäjä nähnyt videosta 25 %, 50 %, 75 % tai 97 %. Voit valita näistä yhden tai useamman keston, eli määrittelet sen, kuinka kauan videosta kiinnostuneet on vähintään katsottava videota ennen kuin hänelle näytetään retargeting-mainontaa.
  •   Tuleva Stories Ad tulee olemaan uusi sijoituspaikka videomainoksille. Voit siis jatkossa valita mainoksesi näkymään uutisvirran lisäksi myös LinkedIn Storyissa.

·   Katso tarkemmat aineiston tiedot ja ohjeet kokonaisuudessaan täältä.

 

 

Sisältö ja videon kesto ratkaisevat 

 

Ei riitä, että mainostaja laittaa videomainoksen eetteriin ja klikkejä, euroja ja liidejä alkaa sataa laariin. Mainostajan pitää pyrkiä tavoittamaan valittu kohderyhmä ostoputken oikeassa vaiheessa, oikeanlaisella sisällöllä. Yksi yleisimmistä kysymyksistä onkin, kuinka pitkä videomainoksen tulisi olla ja minkälainen sisältö toimii parhaiten mihinkin tarkoitukseen. Tähän ei ole yhtä oikeaa vastausta, mutta tässä on hyvä perusohjenuora ostoputken eri vaiheista sekä videon kestoista.

 

linkedin onnistumisen metriikat

 

Brändin tunnettuus – lyhyt video 5-15 sekuntia

 

GIF-tyyliset loopilla pyörivät videot, jotka voivat olla esimerkiksi animoituja tai muuten huomioita herättäviä, ja joiden "cliffhanger" houkuttelee lukijaa tutustumaan asiaan syvemmin. Myös lyhyet tunteisiin vetoavat videot ovat usein onnistuneita.

 

Harkintavaihe – keskipitkä video n. 30 sekuntia

 

Tärkein asia, eli videon ydin on kiteytetty ensimmäiseen 5 sekuntiin, jonka jälkeen kerrot tai esität aiheen laajemmin. Esimerkiksi asiakasreferenssit tai muu esittely, jossa on kuvattu puhujan kasvoja, toimivat usein hyvin.

 

Ostovaihe – pitkä video +1 minuuttia

 

Tässä vaiheessa katsojaa kiinnostaa usein faktat; miksi juuri tämä ratkaisu on se paras. Demoa yhtä ominaisuutta tarkemmin tai jaa jotain muuta konkreettista unohtamatta koukkua, jolla saat asiakkaan sitoutettua esimerkiksi tilaamaan demon tai sopimaan palaverin. Käytä tässä kohtaa videon lisäksi Lead Generation Formia sekä lukijaa aktivoivaa call-to-action -painiketta.

 

 

Aloita videomainonta LinkedInissä ja mittaa onnistumista

 

Näillä vinkeillä pääset varmasti LinkedIn videomainonnassa alkuun, ja kun kampanjasi on käynnissä, eri ostoputken vaiheissa kannattaa seurata hieman eri lukuja. Lue täältä lisää videokampanjan tavoitteiden asettamisesta ja onnistumisen mittaamisesta.

 

linkedin videon metriikat

 

 

Suunnittele tuloksellisia videokampanjoita tämän maksuttoman oppaan avulla – lataa opas käyttöösi tästä:

LATAA TÄSTÄ VIDEOSTRATEGIAN OPAS 

Saatat pitää myös näistä:

YouTube YouTube-mainonta Videomainonta YouTube for Action

Videolle ja Hopkins - Suomen tuloksellisinta YouTube-mainontaa

Videolle ja digimarkkinoinnin uranuurtaja Hopkins ovat yhdistäneet voimansa - yhteistyöstä syntyy Suomen tuloksellisinta...

Videomainonta Dynaaminen videomainonta

5 syytä ja tapaa tehdä personoitua videomainontaa – katso esimerkit

Personoitua videomainontaa on monenlaista, mutta 1:1 personoidulla videomainonnalla tarkoitetaan videomainontaa, jossa y...

Videostrategia Videomainonta

Videomarkkinointi – huomioi nämä 7 asiaa videomarkkinoinnin suunnittelussa

Videomarkkinointi on yksi parhaista tavoista erottua kilpailijoista ja jäädä kohderyhmien mieleen – jos se tehdään oikei...