Videolle – Videotuotannon ja videomarkkinoinnin blogi

close

Kategoriat

Asiantuntijakirjoituksia sähköpostiin? Tilaa tästä!

Suositut tekstit

Tarinan peruselementit x 8 – mistä syntyy hyvä tarina?
Miten tehdään hyvä videon käsikirjoitus?
Millaiset videot toimivat Facebookissa vs. Instagramissa?
Videouutiset
Kuusi vinkkiä YouTuben näyttökertamäärien kasvattamiseen
Kirjoittanut Joni Mussalo
09 lokakuuta, 2018

Selkeys on YouTubessa valttia kahdesta syystä: se helpottaa suosittelualgoritmin työtä ja motivoi käyttäjiä katsomaan videoitasi loppuun. Tässä blogisarjan osassa kerrotaan, miksi selkeys on tie katseluajan ja kanavasi kasvuun.

 


Selkeä aihealue tuo johdonmukaista kasvua YouTubessa

 

YouTube testaa videoiden toimivuutta aihealuekohtaisesti. Mitä paremmin onnistut keräämään katseluaikaa aihealueesi sisällä, sitä suuremman osan saat aihealueelle annetuista katselusuosituksista. YouTube määrittää videosi aihealueen videoon liittämiesi metatietojen ja katsojakäyttäymisen perusteella.

 

Yhdessä aihealueessa pysyminen tuo enemmän suosituksia kuin usean aihealueen käsittely samalla kanavalla, sillä yhdessä aihealueessa saavuttamasi suositustaso ei siirry sellaisenaan muille aihealueille. Auton korjausvideoilla saavutettu 500 kuukausittaista suositusta ei siirry videoille, jotka käsittelevät ruuanlaittoa, koska YouTube ei usko osaamisesi auton korjausvinkkien tekemisessä korreloivan makaronilaatikkoreseptien kanssa.

 

Koska aihekohtaisten suositusten saaminen on työläintä juurikin ensimmäisten videoiden kohdalla, kannattaa mielummin panostaa videoihin aihealueissa, joissa suositteluja on jo alkanut kertymään - ainakin mikäli tähtäimessä on nopea katsojamäärien kasvu. 

YouTube-videoiden metadata

YouTuben metadatan osia ovat mm. title, description ja tagit. Muista YouTube-kanavan asetuksista voit lukea lisää oppaastamme (blogin lopussa).

 

 

Vakuuta katsoja YouTube-videoidesi arvosta

 

YouTubessa katsojan motivoinnissa selkeys on avainasemassa. Kun kerrot katsojalle heti videon alussa kenelle video on suunnattu ja mitä videon katsomisesta hyötyy, on todennäköisempää, että katsoja viihtyy videosi parissa sen heikoimpienkin hetkien yli. Kanavasi jokaisen videon tulisi aina palvella selkeästi määrittämääsi kohdeyleisöä.

 

Valitessasi kanavan aihetta kannattaa keskittyä sellaisiin, joissa kilpailun määrä suhteessa aiheesta kiinnostuneiden määrään on mahdollisimman pieni. Mieti myös asioita, joihin sinulla suhteellisesti kevyempi pääsy kuin muilla. Esimerkiksi rekkakuskin on todennäköisesti helpompaa päästä Euroopan valtateille ja sisälle rekkamieskulttuuriin kuin vaikkapa jäähalleihin tai huippuravintoloiden keittiöihin. Vastaavasti jääkiekkoilijalla tai kokilla voi olla vaikeampaa päästä ajamaan ympäri Eurooppaa rekalla. Eli miltä kuulostaisi vaikkapa kanava “Rekkakuski vastaan maailma”?

 

Ensimmäinen Kasvua YouTubesta -blogisarjan osa käsittelee YouTuben algoritmin perusolemusta ja tarkoitusta. Tekstin löydät täältä.

 

Lue lisää aiheesta YouTube-sisältömarkkinoinnin oppaastamme. Poimi vinkit maailman suosituimman viihdealustan mahdolllisuuksista ja ominaisuuksista, ja opi rakentamaan erottuva ja tuloksekas YouTube-kanava!

YouTube sisältömarkkinoinnin perusteet 

Saatat pitää myös näistä:

YouTube Videomainonta Videomarkkinointi Opas

Pikaopas: Videomainonta YouTubessa

Internetin jokainen kolkka sisältää nykyään videoita ja videomainontaa. Yksikään näistä kanavista ei kuitenkaa tarjoa ni...

YouTube YouTube-mainonta

Vierasblogi: Markkinoija, älä käytä YouTubea!

YouTuben menestystä videoiden jakelualustana ei voi kiistää. Se on yksi maailman suurimmista sosiaalisista medioista ja ...

YouTube YouTube-mainonta Videomainonta YouTube for Action

Videolle ja Hopkins - Suomen tuloksellisinta YouTube-mainontaa

Videolle ja digimarkkinoinnin uranuurtaja Hopkins ovat yhdistäneet voimansa - yhteistyöstä syntyy Suomen tuloksellisinta...