Videolle – Videotuotannon ja videomarkkinoinnin blogi

close
Kirjoittanut Joni Mussalo
09 lokakuuta, 2018

Selkeys on YouTubessa valttia kahdesta syystä: se helpottaa suosittelualgoritmin työtä ja motivoi käyttäjiä katsomaan videoitasi loppuun. Tässä blogisarjan osassa kerrotaan, miksi selkeys on tie katseluajan ja kanavasi kasvuun.

Selkeä aihealue tuo johdonmukaista kasvua YouTubessa

YouTube testaa videoiden toimivuutta aihealuekohtaisesti. Mitä paremmin onnistut keräämään katseluaikaa aihealueesi sisällä, sitä suuremman osan saat aihealueelle annetuista katselusuosituksista. Youtube määrittää videosi aihealueen videoon liittämiesi metatietojen ja katsojakäyttäymisen perusteella.

Yhdessä aihealueessa pysyminen tuo enemmän suosituksia kuin usean aihealueen käsittely samalla kanavalla, sillä yhdessä aihealueessa saavuttamasi suositustaso ei siirry sellaisenaan muille aihealueille. Auton korjausvideoilla saavutettu 500 kuukausittaista suositusta ei siirry videoille jotka käsittelevät ruuanlaittoa, koska YouTube ei usko osaamisesi auton korjausvinkkien tekemisessä korreloivan makaronilaatikkoreseptien kanssa.

Koska aihekohtaisten suositusten saaminen on työläintä juurikin ensimmäisten videoiden kohdalla, kannattaa mielummin panostaa videoihin aihealueissa, joissa suositteluja on jo alkanut kertymään - ainakin mikäli tähtäimessä on nopea katsojamäärien kasvu. 

YouTube-videoiden metadata

YouTuben metadatan osia ovat mm. title, description ja tagit. Muista YouTube-kanavan asetuksista voit lukea lisää oppaastamme.

 

Vakuuta katsoja YouTube-videoidesi arvosta

YouTubessa katsojan motivoinnissa selkeys on avainasemassa. Kun kerrot katsojalle heti videon alussa kenelle video on suunnattu ja mitä videon katsomisesta hyötyy, on todennäköisempää, että katsoja viihtyy videosi parissa sen heikoimpienkin hetkien yli. Kanavasi jokaisen videon tulisi aina palvella selkeästi määrittämääsi kohdeyleisöä.

Valitessasi kanavan aihetta kannattaa keskittyä sellaisiin, joissa kilpailun määrä suhteessa aiheesta kiinnostuneiden määrään on mahdollisimman pieni. Mieti myös asioita, joihin sinulla suhteellisesti kevyempi pääsy kuin muilla. Esimerkiksi rekkakuskin on todennäköisesti helpompaa päästä Euroopan valtateille ja sisälle rekkamieskulttuuriin kuin vaikkapa jäähalleihin tai huippuravintoloiden keittiöihin. Vastaavasti jääkiekkoilijalla tai kokilla voi olla vaikeampaa päästä ajamaan ympäri Eurooppaa rekalla. Eli miltä kuulostaisi vaikkapa kanava “Rekkakuski vastaan maailma”?

Ensimmäinen Kasvua YouTubesta -blogisarjan osa käsittelee YouTuben algoritmin perusolemusta ja tarkoitusta. Tekstin löydät täältä.

 

Haluatko oppia lisää YouTube-kanavan perustamisesta ja optimoinnista? Lataa alta oppaamme asetuksista ja mittaamisesta YouTubessa!

Lataa You-Tube-opas 

Saatat pitää myös näistä:

youtube

Kasvua YouTubesta - osa 3: Kuusi vinkkiä YouTuben näyttökertamäärien kasvattamiseen

YouTube-videoiden orgaanisten näyttökertojen kasvattamiseen pyrittäessä markkinoijan tärkein päämäärä on katseluajan lis...

markkinointi youtube Videomarkkinointi

Kasvua YouTubesta - osa 1: YouTuben algoritmin perusolemus

Tämä teksti on sinulle, joka haluat oppia hyödyntämään YouTubea orgaanisesti ja generoida kasvua tuloksellisella videoma...

mediatrendit videoviestintä rohkeus videot youtube tv tulevaisuus televisio targeting Sosiaalinen media some sisältömarkkinointi sisältö olympialaiset

Nopeammin, kohdennetummin, rohkeammin?

Talviolympialaiset kolkuttelevat jo oven takana. Mediassa tämä tarkoittaa ainaista kohua jääkiekkolähetysten televisionn...