Videolle – Videotuotannon ja videomarkkinoinnin blogi

close

Asiantuntijakirjoituksia sähköpostiin? Tilaa tästä!

Suositut tekstit

Tarinan peruselementit x 8 – mistä syntyy hyvä tarina?
Millaiset videot toimivat Facebookissa vs. Instagramissa?
Miten tehdään hyvä videon käsikirjoitus?
Kuusi vinkkiä YouTuben näyttökertamäärien kasvattamiseen
Menestyvän YouTube-kanavan perusteet
Kirjoittanut Tapio Haaja
16 maaliskuuta, 2021

Kuukauden vähiten skipatut sekunnit -videosarjassa etsitään toimivan digivideomainonnan yhtälöä. Kuukauden vähiten skipatut sekunnit on Videolle videotoimiston konsepti, jossa markkinointialan ammattilaiset arvioivat Suomen katsotuimpia YouTube-mainoksia.

Uudella Kuukauden vähiten skipatut sekunnit -videosarjalla halutaan rakentaa keskustelua alalla ja kehittää Suomen videomarkkinoinnin kenttää jakamalla tietoa ja kehittämällä ymmärrystä yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Kuukauden vähiten skipatut sekunnit läväyttää videomainonnan onnistujat ammattilaisten ruuduille kerran kuussa ja tarjoaa mahdollisuuden oppia muilta mainostajilta.  

 

Kuukauden vähiten skipatut sekunnit

 

Elokuu on täällä ja näinpä Kuukauden vähiten skipatut sekunnit marssittaa mainossatoa korjaamaan kolme huikeaa mainosohjaajaa: Finn Andersson, Juho Konstig ja Pete Veijalainen. Jaksossa puhetta mm. siitä onko hyvien Youtube-mainosten tekeminen täyttä alkemiaa sekä avoin tunnustus viikonloppuna vietettyjen polttareiden vaikutuksesta ohjaajan tunnemaailmaan.

Tällä kertaa Kuukauden vähiten skipatut sekunnit istuttaa perkuupenkkiinsä kasvuhakkerit Mari Luukkaisen (Icebreaker.vc) ja Jarno Silanderin (Truly Agency) ja yrittää olla polttamatta poppareitaan. Jaksossa puretaan tuntoja mm. kaasu- ja hiiligrilleistä, todetaan suomiräpin ja kidutuksen välinen yhteys sekä ollaan tuttuun tapaan montaa mieltä mainoksista.

Kuukauden vähiten skipattujen sekuntien kolmannessa jaksossa strategiajohtajat Juha Halmesvaara (Dentsu) ja Teemu Suutari (OMD) pureskelevat viisi muita paremmin suoriutunutta YouTube-mainosta ja sulattelevat katselukokemuksen puolestamme. Mikä on kiroilun voima? Miten toimii Kuukauden vähiten skipattujen historian ensimmäinen järjestömainos? Kuinka samoilla linjoilla kilpailevien toimistojen strategit ovat?

Kuukauden vähiten skipattujen sekuntien toisessa jaksossa markkinointijohtajat Ossi Ahto (Touhula-päiväkodit), Riikka Söderlund (Smartly) ja Aarne Töllinen (Barona) pureskelevat viisi muita paremmin suoriutunutta YouTube-mainosta ja antaa kuulua. Löytyykö kolmikosta Sara Sieppi faneja? Mihin riittäävät amerikanraudan muskelit? Onko ärsyttävin kuitenkin lopulta paras?

Millainen videomainos toimii digitaalisissa kanavissa? Jaksossa luovat johtajat Sampo Karpo (Tulos), Katariina Harteela (Reaktor Creative) ja Tuomas Kotialho (Miller & Lean) ottavat arvioitavaksi K-ruoan, Beanitin, Verkkokauppa.comin, Cutrinin ja Bilteman YouTube-mainokset. K-ruoan reggae jakaa mielipiteitä, Verkkokauppa.comin pituus ihmetyttää ja kaikki rakastavat Beanitin liharallatusta.

Mihin kuukausittaisten videomainosten valinta perustuu?


Videolle saa YouTubelta kuukausittain 40-50 videomainoksen listan kuukauden katsotuimmista YouTube-mainoksista. Näistä Videolle valitsee viisi mielenkiintoista asiantuntijaraadin arvioitavaksi. Mainoksia arvioitavaksi valittaessa otetaan huomioon mainosten erottuvuus, laatu ja luova idea.

 

Haluatko mukaan asiantuntijaraatiin? 

 

Asiantuntijaraatiin ovat tervetulleita kaikki markkinointialan ammattilaiset, joilla on sanottavaa videomainonnasta. Kuukauden vähiten skipatut sekunnit tehdään pilke silmäkulmassa ja mukaan voi lähteä matalalla kynnyksellä – tavoitteena on keskustelun herättäminen ja yhdessä oppiminen. Jos haluat mukaan, ota yhteyttä Tapsaan.

Saatat pitää myös näistä:

Mainonta Videomainonta Videotyypit ostoprosessi Videomarkkinointi

Videotyypit osana ostoprosessia

Vaikka termi “ostoprosessi" on tullut minulle tutuksi vasta aloitettuani työt mainonnan parissa, ymmärsin sen perusperia...

Mainonta YouTube-mainonta Videomainonta LinkedIn Instagram Facebook

Katsoja ei halua nähdä mainostasi – huomioi nämä asiat ja saat katsojan puolellesi

Me mainonnan suunnittelijat ja mainostajat olemme myös mainosten katsojia ja kuluttajia. Asetutaan hetkeksi siis siihen ...

Mainonta Videomainonta Sponsorointi

Videomarkkinointi jalkapallon MM-kisoissa - kenen sisällöt nostavat kannua?

Näin MM-kisojen alla puhutaan usein kuningas jalkapallosta, mutta markkinoinnin parissa sisältö on kuningas. Kun kaksi h...