Videolle – Videotuotannon ja videomarkkinoinnin blogi

close

Asiantuntijakirjoituksia sähköpostiin? Tilaa tästä!

Suositut tekstit

Tärkein videotrendi vuodelle 2019: Viesti arvoista
Inbound-markkinoinnilla tuloksia: B2B-ostoprosessissa valta on siirtynyt ostajalle
Tissit - markkinoinnin ehtymätön Graalin malja
10 syytä ottaa video osaksi sisältömarkkinointia
Kuusi vinkkiä YouTuben näyttökertamäärien kasvattamiseen
Kirjoittanut Henri Johansson
04 huhtikuuta, 2017

Suurinpiirtein joka toisessa markkinointiviestintään liittyvässä esityksessä, koulutuksessa, blogitekstissä tai sisällön palasessa todetaan vähintään epäsuorasti, että massasta erottuminen on vaikeaa ja vaatii kaiken muun ohella ennen kaikkea hyviä, rohkeita ideoita ja niiden laadukasta toteutusta.

Samaan hengenvetoon todetaan usein myös, että sisältöä pitää olla paljon. Joka kanavassa, joka päivä, ilman kriittisiä virheitä ja saumattomasti asiakkaan ostoprosessiin kietoutuen. Kohderyhmien pitää olla tunnistettuina ja kaikkia tärkeitä segmenttejä pitää jaksaa puhutella. Tähän päälle sitten tietenkin vielä työntekijälähettilyys, kriisiviestintä, someaspa, yhteistyökumppanit sekä lukemattomat muut tukitoiminnot.

Helppoa? Ei. Mahdollista? Todellakin.

Videoissa sisältönä on se hyvä puoli, että niiden tuotantoa voidaan skaalata. Yhtenä kuvauspäivänä saadaan kuvattua usein paljonkin materiaalia, mutta tämä vaatii tarkkaa ennakkovalmistelua ja huolellista aikatauluttamista. Videoita voidaan editoida ja versioida myöhemmin uudelleen, ja olemassa olevaa materiaalia voidaan hyödyntää muissa projekteissa, kunhan se on relevanttia ja käyttökelpoista.

Paljon laadukasta videomateriaalia saadaan aikaan vähällä vaivalla ja ketterästi, kun:

  • osapuolet ovat tietoisia tarpeista ja aikatauluista jo hyvissä ajoin
  • yrityksellä on selkeä käsitys siitä, millaisena brändi halutaan esittää
  • on tiedossa, mitä kohderyhmiä tulisi puhutella milläkin tavalla: millainen tunnejälki halutaan saada aikaiseksi ja mitä heidät halutaan saada tekemään
  • kommunikaatio on avointa ja rehellistä

Pieniä sattumuksia tietenkin tulee ja menee, mutta suuret muutokset suunnitelmissa kesken tuotannon yleensä kertautuvat ongelmina myöhemminkin.

On aivan totta, että elämme niin kuluttajina kuin B2B-päättäjinäkin keskellä markkinointiviestinnän ja mainonnan kanavariippumatonta ristitulta, eikä sitä ole syytä aliarvioida. Tästä ristitulesta läpi rämpiminen tulee kuitenkin nähdä uhkan sijaan mahdollisuutena, sillä sen läpi päästyäsi olet vahvoilla. Mahdollisuuden hyödyntäminen edellyttää toimivaa strategiaa, aktiivista taktiikkaa, tinkimätöntä määrätietoisuutta mutta joustavaa sopeutumiskykyä - sekä harkittua ennakkovalmistelua.

Jokaiselle jotain on ei mitään kenellekään, mutta silloin kun tavoitat oikeat ihmiset oikealla videosisällöllä, oikeassa kanavassa ja vielä oikeaan aikaan, niin ovipumpun saranoiden rasvaaminen tulee ajankohtaiseksi nopeammin kuin luuletkaan. Sisältö on kuningas, joten kohtele sitä sellaisena: älä siis panosta määrään, vaan laatuun ja määrään.

P.S. Kirjoittelin taannoin oppaan, jossa vastaan usein kysyttyihin kysymyksiin videotuotannoista. Videotuotannon ABC -oppaan voit ladata itsellesi täältä:

Lataa ilmainen videotuotannon opas!

Saatat pitää myös näistä:

markkinointi Videomarkkinointi inbound hubspot

Inbound-markkinointi videoilla mullistuu - HubSpot Video on täällä!

Videolle-tiimi piipahti helteisessä Bostonissa INBOUND18-konferenssissa. INBOUND on yksi markkinoinnin maailman suurimmi...

brändi mainonta markkinointi sisältö sisältömarkkinointi videotuotanto Videomarkkinointi videot

Uudistimme brändimme - tervetuloa Videolle 2018!

”Teillä on kiva logo, mutta hölmö nimi.”

brändi mainonta markkinointi sisältö sisältömarkkinointi videotuotanto Videomarkkinointi videot

Pitkä on uusi lyhyt

Viimeisen parin-kolmen vuoden ajan myös Videolle-blogissa on toitotettu lyhyiden videoiden olevan ylivoimainen formaatti...