Videolle – Videotuotannon ja videomarkkinoinnin blogi

close

Kategoriat

Asiantuntijakirjoituksia sähköpostiin? Tilaa tästä!

Suositut tekstit

Tarinan peruselementit x 8 – mistä syntyy hyvä tarina?
Miten tehdään hyvä videon käsikirjoitus?
Millaiset videot toimivat Facebookissa vs. Instagramissa?
Videouutiset
Kuusi vinkkiä YouTuben näyttökertamäärien kasvattamiseen
Kirjoittanut Henna Seppälä
26 toukokuuta, 2020

Finnish Design Shopin kuratoima ja kehittämä Franckly on käytetyn designin markkinapaikka verkossa. Kehitimme yhdessä Francklyn kanssa mainosmaisen videosarjan palvelun lanseerauksen yhteyteen. Mainossarjassa korostetaan palvelun käytön helppoutta sekä ilotellaan visuaalisella ja minimalistisella mielekkyydellä. Videoiden tyyli on linjassa designin arvokkaan ajattomuuden sekä Francklyn laadukkaan ilmeen kanssa.

 

 

Tarkoituksenmukaisia, epätyypillisiä digivideoita

Yleisesti digitaaliseen ympäristöön suunnitellaan videoita siten, että katsoja saadaan koukutettua välittömästi esimerkiksi nopeilla leikkauksilla heti videon alussa. Etenkin somemainonnassa katsojan kiinnostus on herätettävä ensisekunneilla ja siksi digivideoissa tarjotaan katsojalle tyypillisesti kaikki oleellinen heti videon alussa. Francklyn tapauksessa katsoja koukutetaan seesteisellä ja minimalistisella tunnelmalla, joka erottuu digivideovirran nopeatempoisista sisällöistä harmonisuudellaan.  

 

Francklyn videoista haluttiin informatiivisia, sillä videoiden tarkoitus on opastaa katsojaa selkeästi onnistuneiden kauppojen teossa. Videoissa opastetaan kuvaamaan ja pakkaamaan myytävät tuotteet onnistuneesti. Yhtä tärkeä on videoiden ilme, sillä sen avulla saadaan katsoja kiinnostumaan sisällöstä ja tarjotaan katsojalle visuaalista mielihyvää.

 

 

 

Minimalismia ja pastellivärejä

 

Francklyn videoissa kaiken keskiössä on design, ja videoiden visuaalisen ilmeen suunnittelussa tärkeintä oli kauneus ja tyylikkyys. Videot henkivät samaa arvokasta ajattomuutta kuin käytetty design. 

 

Videoiden visuaalinen ilme pohjautuu hempeisiin pastelliväreihin, jotka toistuvat eri sävyisissä seinä- ja lattiaelementeissä. Näyttelijän liikkuminen ja toiminta on minimalistista ja kuvaus, leikkaus ja äänimaailma tukee tätä harmonista tunnelmaa. Askeleiden kopina, kuplamuovin poksahdukset ja teipin rapea ääni korostuvat muun äänimaailman ollessa minimissä. Kaiken keskiössä on näyttelijän toiminta ja simppelit tekstit, jotka ohjeistavat katsojaa.

 

 

 

 

Piditkö näkemästäsi? Pääset katsomaan muita meidän tekemiä caseja täältä: 

KATSO CASE-ESITTELYT TÄÄLTÄ

Saatat pitää myös näistä:

Case-esittely

Hyvän videon tekijät: miten rakentui kohderyhmää kiinnostava dokumenttisarja?

Mistä rakentuu suomalainen hyvinvointi? Entä suomalaisen hyvinvoinnin rakentamisesta kertova videosisältösarja? Miten pe...

Case-esittely

MTV:n alueellinen myynti vilkastui personoiduilla myyntivideoilla keskellä poikkeuskevättä

Videolle ehdotti MTV:lle personoitujen myyntivideoiden käyttöä aluemyynnin kampanjoinnissa. Videot toimivat yli odotuste...

Kantaaottavuus Case-esittely

Videolle mukana Suomen maakuvaa kehittävässä Hän-kampanjassa

Asiakkaamme toivovat usein sellaisia videoita, joita some-katselijat jakaisivat. Some-suosiota on hankala ennustaa, mutt...