Videolle – Videotuotannon ja videomarkkinoinnin blogi

close

Kategoriat

Asiantuntijakirjoituksia sähköpostiin? Tilaa tästä!

Suositut tekstit

Tarinan peruselementit x 8 – mistä syntyy hyvä tarina?
Miten tehdään hyvä videon käsikirjoitus?
Videouutiset
Millaiset videot toimivat Facebookissa vs. Instagramissa?
Kuusi vinkkiä YouTuben näyttökertamäärien kasvattamiseen
Kirjoittanut Joni Mussalo
30 marraskuuta, 2021

Uskallan väittää, että millä tahansa toimialalla työskenteletkin, sinulla on viestinnällinen ongelma, jonka hyvin tuotettu animaatio ratkaisisi. Etenkin digimarkkinoinnin kiihtyvästi sirpaloituvassa maailmassa, on vaikea keksiä mikä toinen sisältömuoto pystyisi vastaamaan yhtä laajasti erilaisiin tarpeisiin kuin animaatio.

Uskallan väittää myös, että suurin syy animaation hyödyntämättömyyteen on silkka tietämättömyys sen voimasta. Ja siksi kokosin alle kolme syytä, miksi sinunkin kannattaisi kokeilla animaatiota sisältösolmujesi avaamiseen 📖

 

1. Animaatiolla kerrot tarinasi tehokkaammin 🕐

 

Ideat ja tarinat ovat vain yhtä hyviä kuin niiden toteutus. Yksi animaation monista hienouksista on sen tarjoama vapaus olla äärettömän luova. Kun ympäröivän maailman realiteetit heitetään roskakoppaan, voidaan yrityksestäsi, tuotteestasi tai palvelustasi kertoa huomattavasti mielikuvituksellisemmin. Mielikuvituksellisuus taas mahdollistaa tiiviyden, viihtellisyyden ja persoonallisuuden, joista on hyötyä mitä tahansa tai missä tahansa haluatkaan viestiä. Otetaanpa esimerkiksi alta löytyvä Pidä Saaristo Siistinä Ry:lle tekemämme lyhyt mainos – olisiko sama viesti voitu kertoa yhtä tehokkaasti, värikkäästi ja kustannustehokkaasti muuten kuin animaatiolla?

 

HubSpot Video

 

 

2. Animaatiolla kerrot oikealla äänensävyllä, reaktiivisesti ja ketterästi kaikkiin kanaviin 🎨

 

Kun olet luonut brändisi visuaalisen identiteetin – tai ainakin osan siitä – animaation keinoin, on luotua maailmaa ja hahmoja helppo muokata eri kanaviin ja tilanteisiin sopiviksi. Tunnistaessasi sopivan viestintätilanteen, voit sen sijaan että buukkaisit studion, näyttelijän ja monihenkisen kuvausryhmän, ottaa yhteyden animaattoriin, joka voi laittaa jo valmiiksi luotuja hahmoa ottamaan kantaa haluamallasi tavalla. Myös oikea äänensävy on helpompi löytää, kun käytettävissä on animaatioiden tarjoama mahdollisuuksien kirjo. Katso esimerkiksi Diakille tekemämme selitysvideo ja mieti kuinka paljon eri muodot, värit ja muut muodolliset valinnat ohjaavat videon sanomaa oikeanlaiseksi. 

 

HubSpot Video

 

Reaktiivisuuden lisäksi animaatio mahdollistaa lähes loputtoman testaamisen. On huomattavasti helpompaa vaihtaa ja kokeilla esim. parhaiten performoivia väriyhdistelmiä animaatiossa kuin valo- tai videokuvassa. Mitä kiinnostuneempi olet jatkuvasti kehittyvästä ja dataohjatusta sisällöntuotannosta sitä innostuneempi sinun pitäisi olla myös animaatiosta.

 

3. Muut hyödyntävät jo animaatiota! 🏁

 

Ehkäpä juuri skaalautuvuutensa takia, animaatioiden tuottaminen eri muodoissaan on nyt suositumpaa kuin koskaan. Kotimaisista yrityksistä mm. Wolt, Telia ja Alepa viestivät brändistään tällä hetkellä animaatiota hyödyntäen ja kilpailijoistaan erottuen. Red Bull taas on loistava esimerkki pitkäjäntäisestä animaation hyödyntämisestä, sillä sen ikonisia käsinpiirrettyjä piirrettyjä on käytetty TV-mainonnassa jo yli 30 vuotta.

Vaikka tavoitteenasi ei olisi luoda mainonnan omaa Aku Ankkaa tai Viiviä ja Wagneria, suosittelen kokeilemaan ainakin jotain seuraavista tällä hetkellä trendaavista animaatiomuodoista:

 

1. Taktinen someluuppi, joka pysäyttää silmän liikkeellään ja kertoo viestisi tehokkaasti:

 

HubSpot Video

 

2. Selitysvideo, joka avaava tuotteesi tai palvelusi merkityksen katsojalle:

 

HubSpot Video

 

 

3. Mitä tahansa animaatiota, joka hyödyntää tarinallisuutta:

 

HubSpot Video

 

Animaatioiden tarjoamat mahdollisuudet yksityiskohtaiseen ja muistettavaan brändäämiseen ovat rajattomat, ja se kuinka animaatio sopii omiin tarpeisiisi selviää parhaiten kevyesti kokeilemalla –tai ilmoittautumalla 14.12. järjestettävään (ja ilmaiseen) animaatio-webinaariimme!

 

Tilaa videosarja: Miksi animaatio?

Saatat pitää myös näistä:

Mainonta Mittaaminen Videomainonta Videomarkkinointi Tuloksellinen

Näin mittaat videoidesi onnistumista

Digitaalisten alustojen kehittyminen on tehnyt videoiden mittaamisesta tarkempaa kuin minkään muun sisältömuodon. Silti ...

Mainonta Videomainonta Videotyypit Ostoprosessi Videomarkkinointi

Videotyypit osana ostoprosessia

Vaikka termi “ostoprosessi" on tullut minulle tutuksi vasta aloitettuani työt mainonnan parissa, ymmärsin sen perusperia...

Mainonta YouTube-mainonta Videomainonta LinkedIn Instagram Facebook

Katsoja ei halua nähdä mainostasi – huomioi nämä asiat ja saat katsojan puolellesi

Me mainonnan suunnittelijat ja mainostajat olemme myös mainosten katsojia ja kuluttajia. Asetutaan hetkeksi siis siihen ...