Videolle – Videotuotannon ja videomarkkinoinnin blogi

close

Kategoriat

Asiantuntijakirjoituksia sähköpostiin? Tilaa tästä!

Suositut tekstit

Videolle ja Hopkins - Suomen tuloksellisinta YouTube-mainontaa
Tarinan peruselementit x 8 – mistä syntyy hyvä tarina?
Tissit - markkinoinnin ehtymätön Graalin malja
Live stream - miksi ja miten?
Millaiset videot toimivat Facebookissa vs. Instagramissa?
Kirjoittanut Jenna Perus
12 kesäkuuta, 2019

Ennusteiden mukaan 82 % kaikesta viestinnästä verkossa tulee olemaan videoita vuoteen 2021 mennessä. Mihin videoiden suosio perustuu ja miksi video kannattaa viimeistään nyt ottaa osaksi sisältömarkkinointia?

 

1. Hakukonenäkyvyys paranee videoiden avulla

Verkkosivun hakukonelöydettävyyteen vaikuttavat monet asiat, kuten verkkosivuston rakenne, otsikointi ja tekstisisältö. Sisältöön liittyvä video saattaa parantaa mahdollisuutta päästä Googlen etusivulle huomattavasti. Kuten arvata saattaa, valtaosa klikkauksista tehdään Googlen ensimmäisen sivun hakutuloksiin - etusivulle hakutuloksissa sijoittuminen on yrityksille hyvin arvokasta. 

 

2. Video kiinnittää potentiaalisten asiakkaiden huomion

Potentiaalisten asiakkaiden tavoittaminen on haastavaa, sillä altistumme jatkuvasti suurelle määrälle markkinointiviestejä. Kohdentamalla videon oikeaan aikaan ja oikeaan yleisöön, saat kiinnitettyä kohderyhmän huomion suhteellisen vaivattomasti. Video on tehokas media, koska sen avulla on helppo viihdyttää, koskettaa, opettaa ja tarjota mieleenpainuvaa sisältöä.

 

3. Videoissa on korkea sitoutumisaste

Visuaalinen sisältö saavuttaa tunnetusti tekstisisältöä paremman sitoutumisen asteen - eikä video ole poikkeus. Esimerkiksi sosiaalisen median kanavissa videosisältö saavuttaa usein monikertaisesti enemmän jakoja, kommentteja ja kiinnostusta kuin blogipostaukset tai linkit muuhun sisältöön. 

 

4. Teknologiat suosivat videoita

Samalla kun videoiden kulutus ja tuotantomäärät kasvavat, teknologiat alkavat suosia videoita hyödyntäviä markkinoijia. Esimerkiksi Facebookissa automaattisesti pyörivät videot ja livevideot saavat paljon enemmän huomiota uutissyötteessä kuin tekstipäivitykset tai blogilinkkien jakaminen. 

 

5. Videoiden toimivuuden mitattavuus on ainutlaatuista

Blogipostauksia tai tekstejä verkkosivuille julkaistaessa voimme seurata, kuinka usein niitä luetaan. Emme kuitenkaan saa tietää, miten pitkälle kutakin sisältöä on luettu, tai palaavatko käyttäjät lukemaan saman uudelleen ja mahdollisesti jakamaan sisällön eteenpäin. Videoita jaettaessa voimme sen sijaan seurata, kuinka moni klikkaa videon linkkiä, mihin asti videota on katsottu, montako kertaa ja missä maantieteellisessä sijainnissa sitä on katsottu, ja niin edespäin. Yksityiskohtaista tietoa videon toimivuudesta on saatavilla paljon ja mitattavuus tekee toiminnan kehittämisestä helpompaa. 

 

6. Video jää mieleen

Video jättää katsojaan muistijäljen tehokkaammin kuin tekstisisältö - etenkin silloin, kun video saa aikaan voimakkaan tunteen. Videota voi hyödyntää esimerkiksi kokeilemalla infograafien muuttamista videomuotoon, käyttää videota tapahtumakutsussa tai muuttaa tuotteen käyttöohjeet videoksi. 

 

7. Sähköpostiin liitetyt videolinkit nostavat klikkausprosentteja 

Videoiden katsomisen houkuttelevuus ja helppous pitkien tekstien lukemiseen verrattuna nostaa videolinkkien suosiota. Sähköpostissa olevien videoiden toimivuutta on helppo seurata, koska klikkaukset kasvattavat videoiden katselumääriä. Videon lisääminen sähköpostiin voi jopa tuplata klikkauskerrat. 

 

8. Video välittää tunnetta 

Videoilla on mahdollista saavuttaa vahvoja tunnekokemuksia, koska videolla voidaan viestiä tekstiä ja kuvia tehokkaammin esimerkiksi äänenpainon, ilmeiden ja musiikin avulla. Tunteiden herättäminen vaikuttaa positiivisesti asiakkaiden päätöksentekoon myös B2B-kaupankäynnissä.

 

9. Videoiden avulla parempi konversioaste

Videoiden käyttö laskeutumissivuilla saattaa nostaa konversiota jopa 80%

 

10. Videomarkkinoinnilla lisää asiakkaita

Videosisältö jää tekstipohjaista sisältöä paremmin mieleen ja videolla on suuri rooli asiakkaan ostoprosessin etenemisessä. Videomarkkinoinnilla voidaan siten kasvattaa myyntiä - tutkimuksen mukaan 90 % asiakkaista kokee videolla olevan merkitystä ostopäätöstä tehdessä.

 

 

Miksi video osaksi sisältömarkkinointia? 

  • Video tuo läpinäkyvyyttä ja luottamusta
  • Video on psykologisesti mielekäs tapa tutkia sisältöä
  • Videon avulla potentiaalinen asiakas viihtyy nettisivulla pidempään
  • Video tuottaa lisäarvoa
  • Videolla voi kertoa tarinoita
  • Videoita on helppo ja mukava jakaa eteenpäin
  • Videolla on helppo kehottaa toimintaan

 

 

Liity uutiskirjelistalle

 

Saatat pitää myös näistä:

sisältömarkkinointi sisältöstrategia videostrategia Videosuunnittelu

Videomarkkinoinnin yleisimmät sisältömokat - ja kuinka välttää ne

Videosisällön suunnitteluun ja tuotantoon käytetään usein paljon aikaa ja rahaa. Silti videot eivät välttämättä herätä k...

sisältömarkkinointi yrityskulttuuri luovuus

Pala pelon anatomiaa

Tämä teksti on sinulle, joka janoat ymmärrystä omasta, työkavereidesi tai alaistesi pelosta liittyen sisällöntuotantoon.

sisältömarkkinointi videotuotantoprosessi inbound

Totuus 60 sekunnin videoista

Usein videotuotantoa suunniteltaessa kysymykseksi nousee videon mitta. Etenkin digitaalisessa ympäristössä ihmisen keski...