Videolle – Videotuotannon ja videomarkkinoinnin blogi

close
Kirjoittanut Tuomas Vuori
06 syyskuuta, 2017

Mistä johtuu, että yksi käytetyimmistä sosiaalisista medioista on mainostajille verrattain ilmainen suhteessa muihin maksullisiin mainoskanaviin? YouTubessa voi kohdentaa, ohjata ja saada peräti ilmaisia näyttöjä, mutta silti sen käyttöä vieroksutaan. Ainakin budjeteissa.

Koetaanko YouTube liian pienenä kanavana? Ei kannattaisi, sillä YouTubella on Suomessa noin 2,6 miljoonaa käyttäjää ja palvelun demografiatkin ovat erittäin monipuoliset, kun vertaa esim Facebookiin, joka alkaa menettää otettaan varsinkin nuoremmasta sukupolvesta. Onko silläkään väliä, kun lähtökohtaisesti mainontaa ja viestintää tekevät toimistot ovat pullollaan nuorta verta ja näkemystä, jotka voisivat oikaista tämän vääryyden?

YouTuben ja Facebookin tavoittavuus Suomessa

Facebook tavoittaa päivittäin hieman yli kaksi kertaa enemmän käyttäjiä kuin YouTube, mutta markkinoinnin panostuksissa painotus on jopa seitsenkertainen. Tämä tarkoittaa, etttä YouTubessa on vielä hirveästi potentiaalia. 

YouTube-mainonnan hyödyt

1. YouTube-mainonta on edullista

YouTube preroll-mainoksen hinta on n. 10-30 senttiä per katselu, riippuen mainoksen kohdentamisesta, mutta maksat vain silloin, kun mainoksesi sitouttaa käyttäjän. Jos käyttäjä lopettaa katselun ennen kuin on katsellut sitä 30 sekuntia (tai loppuun asti), et maksa senttiäkään.

2. YouTube-mainontaa on helppo kohdentaa
  1. Aihe – Rajaa aiheesta kiinnostuneet
  2. Demografiat – Ikä ja sukupuoli
  3. Avainsanat – Hakusanat, joita vierailija käyttää
  4. Sijoittelu – Spesifit YouTube-kanavat, joilla mainoksesi on relevantti
  5. Kategoria – Katsojan kiinnostuksen kohteet.
3. Kilpailu on vähäistä

YouTubessa on verrattain vähän kilpailua katsojista tällä hetkellä. En tietenkään suosittele mitään räiskintästrategiaa, vaan kohdennettuja testejä, joilla pääsee kiinni YouTube-mainonnan mahdollisuuksiin.

 

Ota YouTube osaksi kanavavalikoimaa ja ylläty positiivisesti

Kannustan jokaista markkinointi- ja viestintätiimin vetäjää, jäsentä (ja miksei kaikkia muitakin) tutustumaan tähän mahdollisuuteen, ja miettimään miten tätä alustaa voisi omalta osaltaan hyödyntää.

Nyt on varsinkin nuorille kollegoille paljon irtopisteitä jaettavana ja hieno presis vedettävänä pikkujouluissa, jossa voi kertoa, kuinka meidän markkinoinnin ROI lähti nousuun ;)

 

Miten päästä alkuun YouTube-kanavan kanssa? Lataa opas YouTube-kanavan luomisen ja mainonnan mittaamisen perusteista: 

Lataa You-Tube-opas

Saatat pitää myös näistä:

mediatrendit videoviestintä rohkeus videot youtube tv tulevaisuus televisio targeting Sosiaalinen media some sisältömarkkinointi sisältö olympialaiset

Nopeammin, kohdennetummin, rohkeammin?

Talviolympialaiset kolkuttelevat jo oven takana. Mediassa tämä tarkoittaa ainaista kohua jääkiekkolähetysten televisionn...

Videomarkkinointi Sosiaalinen media videotuotanto

Kolmessa vuodessa nollasta miljooniin videoilla – Yle Kioskin tarina

Yle Kioski syntyi, kun vuonna 2015 Antti Hirvonen sai tiiminsä kanssa tehtäväkseen luoda tyhjästä journalismia nuorille....