Videolle – Videotuotannon ja videomarkkinoinnin blogi

close
Kirjoittanut Jenna Perus
04 tammikuuta, 2017

Videon toimivuudesta sähköpostimarkkinoinnissa puhutaan usein, mutta miksi videon käyttö sähköpostissa on niin kannattavaa?

 
Video johdattaa eteenpäin ostoprosessissa

Markkinointiviestien lähettämisen tarkoitus on saada vastaanottaja klikkaamaan haluttua linkkiä. Klikkausten mittaaminen onkin helppoa, mutta asiaa voi katsoa myös toisesta näkökulmasta:

Sähköpostimarkkinoinnin tarkoitus on saada potentiaalinen asiakas etenemään ostoprosessissa askeleen eteenpäin. Markkinoijana et havittele klikkauksia, vaan päätöksiä klikkaukseen. Aivomme eivät kuitenkaan välttämättä toimi aina rationaalisesti tai loogisesti, vaan päätöksenteko tehdään usein ärsykkeistä syntyneiden tunteiden johdattelemina. Tästä syystä markkinointiviestin tulisi olla hyvin kiteytetty ja saada vastaanottajassa aikaan jonkinlainen tunnereaktio. Videon avulla on mahdollista täyttää molemmat haasteet.

 

Videon avulla viestin tiivistäminen on helpompaa

Käytämme silmiämme sekä tekstin lukemiseen, että videoviestin katseluun. Miksi toinen näistä sitten toimii paremmin kuin toinen?Harvardin professori Stephen Kosslyn on tutkinut aivojen toimintaa tekstin ja visuaalisen viestinnän suhteen:

“Tekstin lukeminen vaatii paljon viestin prosessointia. Aivojen tulee ensin vertailla kirjaimia ja sanamuotoja muistissa olevien muotojen kanssa. Sitten aivot mittaavat sitä kuinka sanat sopivat toisiinsa ja mikä on sanojen konteksti. Kaikki huomioon ottaen, lukeminen vaatii paljon henkistä työtä.”

Asian havainnollistamiseksi voit katsoa alla olevaa kuvaa. Kumman sanoma tulee selkeämmin esiin?

vauva.jpg

 

Videon avulla päätös nopeutuu

Aiheesta lukeminen tarjoaa paljon asiaa, mutta hyvin vähän tunnereaktioita. Kuvan tai videon käyttäminen aiheuttaa nopeasti tunnereaktion ja vastaanottaja pystyy nopeasti tekemään päätöksen siitä jatkaako sähköpostin lukemista, vai sulkeeko sen. 

 

 

 

Edes taitavan journalistin kynällä on vaikea saada aikaan tekstiä, joka aiheuttaisi tunnereaktion yhtä nopeasti kuin video.

 

Pelkän tekstipohjaisen markkinointiviestin lähettäminen ei houkuttele potentiaalista asiakasta reagoimaan viestiin halutulla tavalla. Videon lisääminen sähköpostiin ei tietysti ole mikään pomminvarma tie menestykseen, mutta videon avulla ydinviestisi on helpompi kiteyttää. Videon avulla viestisi aiheuttaa vastaanottajassa todennäköisemmin tunnereaktion, joka taas auttaa potentiaalista asiakasta ottamaan askeleen ostoprosessissa eteenpäin.

 

Haluatko oppia lisää videomarkkinoinnista? Lataa opas alta!

Lataa opas

 

Saatat pitää myös näistä: