Videolle – Videotuotannon ja videomarkkinoinnin blogi

close
Kirjoittanut Henna Seppälä
29 elokuuta, 2017

Me kaikki olemme joskus kokeneet sen. Elokuvan, joka on ulkoisesti viimeisen päälle toteutettu, mutta jonka juoni on löyhä kyhäelmä kliseisiä tapahtumia ja henkilöitä. Kirjan, jonka kieli on täydellistä, mutta joka ei lopulta kerrokaan oikein mistään. Mainosvideon, joka esittelee mainostettavan asian perinpohjaisesti, mutta jättää katsojan kylmäksi. Kaikissa edellä mainituissa esimerkeissä ongelmat liittyvät tarinankerrontaan. Tarina ei kosketa, siihen ei voi samaistua tai se ei vain yksinkertaisesti tarjoa mitään uutta tai kiinnostavaa. Tarinalla on iso rooli elokuvissa ja romaaneissa, mutta myös hyvässä brändifilmissä se on kaiken alku ja juuri. Miten hyvän brändifilmin tarina sitten syntyy?

Tilaajan näkökulmasta tärkein elementti hyvän tarinan ja näin myös hyvän mainos- ja brändifilmin toteuttamisessa on rohkeus. Tämän päivän kuluttaja saa satoja mainosviestejä joka päivä. Videoiden osuus näistä kasvaa koko ajan. Erottuakseen videon on siis tarjottava jotain uutta ja erilaista, oltava koskettava tai hauska ja luotava arvoa katsojalle. Tämä vaatii brändiltä rohkeutta ja riskinottoa. Me tarinankerronnan ammattilaiset keksimme kyllä vaikka kuinka villejä ideoita. Tilaajan tehtävä on rohkeasti luottaa näihin ideoihin ja olla valmis kehittämään brändiään uuteen suuntaan.

Tuskin yksikään menestyksekäs mainoselokuva on syntynyt sanoilla: ”jos nyt kuitenkin tehdään jotain tavanomaisempaa”. Tavallinen, tylsä ja kädenlämpöinen ei vain toimi enää. Rohkea, erilainen, puhutteleva ja jopa ärsyttävä sisältö aiheuttaa tunnereaktioita ja parhaimmillaan saa katsojan jakamaan sisältöä myös muille. On hyvä muistaa, että kaikkia ei kannata pyrkiä miellyttämään. Sisältö, joka pyrkii miellyttämään kaikkia, ei todennäköisesti loppujen lopuksi miellytä ketään.

videotuotanto liiga

Tämä teksti on osa Kaiken takana on tarina -sarjaa, jonka eri osissa tutustumme tarinankerronnan elementteihin. Ensimmäisenä aiheena on rohkeus, ensi kerralla käsittelemme henkilöhahmoja ja niiden roolia tarinankerronnassa.

 

Haluatko oppia lisää tarinankerronnasta? Lataa alta opas, joka kertoo kattavasti tarinankerronnasta videoiden maailmassa:

opas tarinankerronta

 

Saatat pitää myös näistä:

brändi tarinankerronta aitous markkinointi

Tunteisiin vetoavuus saavutti saturaatiopisteen – tilalle aitousviestintää!

Markkinointigenressä trendaavat tällä hetkellä hienolta kuulostavat ja tarkoitusperiltään hyvää tavoittelevat termit kut...

yritysvideo tarinankerronta

Vieraskirjoitus: Olipa kerran yritysvideo ja kohta enemmän

Olin kirjoittanut tätä vierailevaa blogitekstiäni yritysvideosta ja tarinasta jo jonkin aikaa, kun pysähdyin ja totesin:...